Aanbevelingen

De meest recente reacties, video’s en informatie vind je op de facebookpagina Trailerlaadtraining. Hier vind je aanbevelingen van 2008 – 2016.

Met video! Trailer laden in Oirschot | Geplaatst door BL op 22 aug. ’16  |  4½ jaar actief op Marktplaats | Enkele maanden geleden namen wij contact op met Esther de Vries in verband met een trailerlaadprobleem bij onze nieuwe pony die we sinds enkele maanden hadden. Na een paar keer met de pony weg te zijn geweest vonden wij dat de pony te snel achterwaarts de trailer afging en dat we ook heel snel de achterbalk moesten sluiten. Volgens de vorige eigenaren was dit de afgelopen jaren dat zij de pony hebben gehad niet anders geweest. Echter, nadat de pony zich hierbij verwond had, werd de situatie van kwaad tot erger met gevaarlijke omstandigheden tot gevolg en uiteindelijk met het resultaat dat de pony vrijwel niet meer wilde laden. Als zij zich wel een keer liet laden was dat met gevaar voor eigen leven om de stang achter de pony te doen.
In zo’n geval, waarin er samen gewerkt moet worden tussen ouders en kinderen, MOET er een oplossing gezocht worden. Dit was een gevaarlijke situatie voor iedereen met steeds meer kans op ongelukken, vandaar dat wij Esther inschakelden.
In totaal heeft Esther de trailerlaadtraining op moeten splitsen in uiteindelijk 3 sessies.

  • Een eerste sessie van circa twee en een half uur om de pony weer met vertrouwen te leren laden en in rust in de trailer te blijven staan.
  • Daarna een korte sessie om de achterstang te sluiten en de trailer dicht te maken
  • En uiteindelijk nog een laatste sessie met diverse keren laden, achterstang en laadklep dicht, rijden en voor uitladen.

De reden om uiteindelijk toch voor een trailer met vooruitlader te kiezen was dat het te gevaarlijk bleef. Omdat de pony bij niet voldoende snel handelen toch weer in haar ‘slechte’ gedrag verviel. Je moet betreffende je veiligheid nooit risico’s nemen. Veiligheid gaat altijd boven alles! (De pony met het trailerlaadprobleem was pony nummer 2)h

Met video! Ontvangen op 28 juni 2016 van Marleen uit Wolfheze. Marleen had na een zeer succesvolle trailerlaadtraining van slechts 1 1/4u nog enige aanloopproblemen. Na een korte herhalingstraining van 5min alle neuzen weer de goede kant op!

Met video! Ontvangen op 9 juni 2016 van Kim Heslenveld en haar paard Ajoux. Kim had sinds 2 jaren problemen om Ajoux in de trailer te krijgen. Zie hier het resultaat na 2 trainingsuren (filmpje is 2 dagen na de training gemaakt…).

Video Player

Met video en foto’s! Ontvangen van Chinook Wilms en haar paard Amor (via mail 16 mei 2016): Trailerlaadvideo van Chinook Wilms en haar paard Amor. Chinook had al langere tijd problemen met hem, zo erg dat ze niet van het erf afkwam. Na 1 trailerlaadtraining en 2 ondersteuningssessies hierbij het resultaat. Niet te vaak met je ogen knipperen want dan is de video voorbij… Chinook, Amor en Nick zijn nu meerdere keren per week onderweg naar de manege, bos of wedstrijden… Goed gedaan Chinook!

IMG-20160510-WA0001
IMG-20160510-WA0002

Met video! Wauw! Fantastische aanbeveling en commentaar van Tim de Vries-Ketting die een trailerlaadtraining in Vaassen heeft gehad! (Bericht via Facebook op 1 mei 2016) Esther is in 2015 2 keer bij mij geweest na jaren van ellende met laden. Door een terugval begin dit jaar heb ik Esther wederom om hulp gevraagd. Esther heeft mij op een dusdanige manier geholpen dat ik nu kan laden zonder enige tegenstribbeling.
Mijn 9 jarige sportmerrie leek onlaadbaar. Van het ene moment binnen 5 minuten erin tot aan 4 uur op wedstrijd locatie. Ik zag dit na de laatste wedstrijd in 2015 niet meer zitten en heb ik research gedaan. Hierdoor kwam ik al snel bij Esther de Vries terecht. Esther leek in mijn opzicht de beste in haar vakgebied en zogezegd zo gedaan heb ik contact met haar gezocht. 3 weken later was Esther bij mij voor een trailerlaad sessie. Esther is eerst zelf aan de gang gegaan en na 1 uur had ze mijn (onlaadbare) merrie al meermaals in de trailer gehad. Hierna was het mijn beurt, en ja hoor binnen 1 minuut stond ze erin. Ik heb begin dit jaar een terugval gehad, ik kreeg haar niet meer geladen. Hierop heb ik Esther om hulp gevraagd en ze kwam direct langs, met wat tips en tools ging het weer.
Doordat het wedstrijdseizoen gestart is ben ik weer volop gaan rijden en werd de trailer veelvuldig gebuikt. Thuis op locatie ben ik meerdere keren succesvol gaan laden, echter tot enkele weken geleden toen ik om 07:00 in de ochtend mijn paard er niet inkreeg voor een wedstrijd, de lijn was kort dus ik heb Esther gebeld.
Hierop afgesproken dat ik op locatie kom laden bij Esther, echter de dag dat dit zou plaatsvinden was wederom vervelend. Mijn paard ging er niet in. Na kort overleg met Esther is ze direct in de auto gestapt en bij mij op locatie komen laden. Bij mij op stal, op de openbare weg en diverse andere plaatsen hebben we vervolgens op- en afgeladen. Sindsdien heb ik geen enkele terugval gehad en loopt mijn paard binnen enkele seconden op de trailer. Ik heb van Esther een hoop geleerd, maar mijn paard nog meer. Door de manier van Esther heb ik meer overwicht in de situatie en snappen mijn paard en ik elkaar beter.
Ik kom van een paard die met hang en trekwerk nog niet laadbaar was naar een paard wat naast mij de trailer inloopt zonder blikken of blozen! Hoe Esther dit doet is voor mij nog steeds een raadsel, Esther is in mijn ogen echt een “reddende Engel” die enorm veel geduld heeft. Wat mij vooral aanspreekt is de professionaliteit en de vakkundigheid van Esther. Dit blijkt uit het feit dat Esther precies kan uitleggen hoe mijn paard zal reageren op een situatie. Ook leest Esther de paarden goed waardoor ze een fysieke reactie bij het paard kan voorspellen. Ik spreek met trots uit wie mij zo geholpen heeft en raad Esther dan ook bij iedereen aan!

Esther Bedankt voor je engelen geduld en al je positiviteit, door jou kunnen Coco Hill en ik nu weer moeiteloos de trailer op.
Groeten Tim de Vries-Ketting & Coco Hill

tanja en figo

Tanja Alderding via e-mail | 2 mei 2016 | Hoi, Gister dan eindelijk echt op pad gegaan voor onze eerste buitenritten in de bossen van Schoorl.
Zonder problemen geladen op zowel heen als terugreis.We hebben allebei genoten😊 en dat koppie uit de trailer, hij lijkt het zelfs leuk te vinden😂 Gr. Tanja & Figo 

Jessica Kranendonk via Facebook (zie reactie op trailerlaadvideo) | 17 april 2016 | Ongeveer 5 of 6 jaar geleden ben je bij mij en mijn paard geweest en tot op de dag van vandaag heb ik nooit meer problemen gehad met laden….binnen een halve minuut staat hij er op zonder hulp en helemaal alleen. Ook de stang kan ik er alleen achter doen. Ik heb je toen al veelvuldig bedankt maar bij deze nog een keer!!!

Jolanda Akkermans via Facebook (zie berichten van bezoekers) | 15 april 2016 | Ik heb Esther ongeveer 4 jaar geleden laten komen, omdat m’n paard ineens niet meer de trailer op wilde. Na zelf proberen en veel frustraties Esther gebeld en ze kreeg ‘m erop en hij was ontspannen. Tot op de dag van vandaag gaat het nog steeds goed 🙂 . Ik kreeg er een paard bij en we gingen trailerladen oefenen, want dat kon ik nu wel (dacht ik); Dus niet! Na een tijdje klote stond ie erop, maar als ie van achter wat zag gebeuren ging ie er heel snel weer af! Was er klaar mee en heb Esther weer gebeld (had ik gelijk moeten doen). Gister is Esther geweest en hij loopt de trailer netjes op en we kunnen de stang dichtdoen!! Stukjes gereden, opnieuw geladen en het ging super met de aanwijzingen die Esther me gaf! Ik zie vaak mensen die hun paard niet geladen krijgen en waar dan 10 man met de beste bedoelingen willen helpen en het nog niet lukt. Bel Esther, het is het geld waard en dan heb je geen 10 man meer bij nodig!! Esther super bedankt ben weer helemaal blij!!

Video PlayerNora Tijman | 4 april 2016 om 12:01 | via Facebook | Na ruim een half jaar niet laden weer met paardlief naar de kliniek. Er was even een kleine kink in de kabel gekomen en mevrouw wilde heen en terug niet blijven staan om de stang te sluiten. Met dank aan alle tips van Esther het euvel verholpen en met wat geduld keurig en rustig weten te laden! Zonder training (paar jaar geleden) had ik het deze keer wel kunnen shaken… Nog steeds profijt van de ‘investering’, thanks Esther! 

Trailerladen jong paard in Breukelen | Geplaatst door tan.alderding op 28 mrt. ’16  |  6 dagen actief op Marktplaats | Na een periode waarin mijn jonge paard wel makkelijk en rustig de trailer opliep, maar niet bleef staan, besloten om Esther te laten komen om het laatste stukje van het trailerladen ook geprogrammeerd te krijgen. Voordat het Esther kwam liep hij de trailer op, bleef ook staan, totdat er ook maar een klein geluidje kwam van achter, dan stormde hij in zijn achteruit de trailer uit. Dit resulteerde dat hij ook met stang en al naar buiten vloog wat het vertrouwen aan beide kanten behoorlijk heeft beschadigd. Esther is de eerste keer zo’n 2 uur bezig geweest om het beoogde resultaat te halen. Helaas ging het de eerste keer met alleen laden toch mis, en dus Esther weer gebeld. Esther kon gelukkig op korte termijn komen. De tweede sessie was aanmerkelijk korter en konden we soepel inladen. Daarna was het zelf laden met een goede hulp een fluitje van een cent. Achter elkaar liep hij erop en bleef keurig ontspannen staan. Ook na een stuk rijden eerst uitgeladen en daarna meteen weer inladen was geen probleem. Vandaag gingen we voor het eerst echt op pad voor een onderlinge wedstrijd op de manege. Het waaide enorm al in de ochtend, maar ondanks dat stond hij binnen een minuut in de trailer. Na de wedstrijd waar veel drukte , lawaai en wind was, was ik erg benieuwd wat ie zou doen. Hij aarzelde heel even, maar na een aanmoediging stond hij opnieuw binnen een minuut op de trailer. Ik heb dan ook geen seconde spijt van de beslissing om Esther in te schakelen. Ze is duidelijk in haar communicatie naar paard en eigenaar en eerlijk in haar omgang met het dier. Het was voor mij het geld dubbel en dwars waard. Er gaat een wereld voor ons open nu hij zo makkelijk te laden is. Buitenritten, wedstrijden, weekendjes weg, alles om te kunnen genieten met mijn paard. Esther, enorm bedankt!!
Groetjes Tanja Alderding

Jolita Morssink | 22 Maart 2016 om 19:54 via Facebook Hallo allemaal, wij willen een goede aanbeveling doen van Esther, geweldig hoe zij onze Ecenzo de trailer op kreeg….. wat al vele mensen geprobeerd hadden, met allerlei middelen en bloed zweet en tranen, lukte het nog niet. Tot we Esther vonden, ze is 3 keer geweest de 1e keer volledig resetten, maar ja hoor het lukte! Ongelooflijk, we hadden ons paard bijna verkocht…. als je nergens heen kunt dan komen de frustraties, 2e keer om nog een keer te ondersteunen, wij zijn zelf geen paardenkenners en onze dochter van 16 had natuurlijk ook haar handvaten en advies nodig. De 3e keer eigenlijk overbodig, puur ter bevestiging om Esther mee te laten kijken of we het ook op de goede manier bleven doen. En hoe gaat het nu?… geen centje pijn, een echte aanbeveling dus! en voor jullie beleving een foto van onze Ecenzo, superbeest nou weer heerlijk in omgang en rustig op en af de trailer, veiligheid voor ons allemaal, ook voor hem geen gestress meer dankzij Esther!Chinook Wilms | 21 maart 2016 | Via Facebook Ongelofelijk ! Afgelopen zaterdag is Esther nog een keertje langs geweest op te helpen met het laden op vreemd terrein. Ondanks dat ik het al had gezien, en zelf had gedaan, stond ik alweer met mijn mond vol tanden.. Mijn ruin, die er op vreemd terrein niet op te krijgen was, liep uiteindelijk naast een weg, op een parkeerplaats tussen de auto’s en in the middle of nowhere braaf achter me aan de trailer op.. En vandaag voor het eerst alleen op pad.. Wederom binnen no-time !!! Het is echt ongelofelijk wat voor omslag mijn paard heeft gemaakt na de sessies.. Nogmaals heel erg bedankt namens ons allemaal Esther, voor alles ! Chinook Wilms | 5 maart 2016 om 11:34 | via Facebook Wauw ! Pas geleden is Esther langs geweest om mijn draak van een ruin over zijn (en mijn) trailerproblemen heen te helpen. Ik had haar veel eerder moeten bellen !! Ongelofelijk hoe ze te werk gaat, het paard vertrouwen te geven en alle rust te bewaren ! Wat voorheen uren duurde, lukt me nu in nog geen 10 minuten ! Door alle tips en informatie heb ik nu een veel leuker en braver paard, wat ook nog eens op de trailer kan! Heel erg bedankt Esther !Lin Els via facebook | 26 november 2015 | Ik rij een paard bij en heb de eigenaar als bedankje daarvoor een trailerlaadtraining kado gedaan. Het paard ging er wel in maar met longeerlijnen achter zijn kont en de ene keer binnen 5 minuten andere keer in 15 minuten. Esther is gekomen en is samen met het paard aan de gang gegaan na 1,5 uur mochten wij het proberen. Sindsdien gaat het super goed. Zelfs op vreemd terrein loopt hij zo de trailer in. Esther super bedankt!! Annika Ensing via facebook | 26 november 2015 | Mijn paard is 20 jaar oud en had vrijwel nog nooit op de trailer gestaan, na ook nog eens een val met slecht weer kreeg ik haar er met geen mogelijkheid meer op. Esther gebeld en met haar hulp liep mijn paard er weer zonder problemen op. Toen na een tijdje mijn paard een beschadiging aan haar oog kreeg wilde ze weer niet laden. Esther weer gebeld en ze kwam direct, ze heeft me goed geholpen en nu loopt mijn paard er weer op! Super fijn! Cecillia Bijstra via facebook | 9 juli 2015 | Voor een tijdje terug is Esther bij mij langs geweest om te helpen bij het trailerladen bij mijn heerlijke karaktervolle merrie. Wij hadden al helaas een hele geschiedenis achter de rug. Deze bestond uit meerdere trainers, paard wat is gevallen tijdens steigeren tijdens het laden, heel veel geld, heel veel tijd en vooral heel veel frustratie en geen vertrouwen meer in de gehele situatie. Daar we geen uitweg meer voor ogen hadden, toch Esther maat laten komen. En nog kunnen we het resultaat niet geloven, Evi staat binnen 2 minuten braaf op de trailer! We zijn zeer verbaasd maar ook ontzettend blij! Eindelijk zonder stress lekker met mijn paardje op pad!

Giovanna Slurink via facebook | 26-7-2014 | Wat zijn wij blij dat wij Esther hebben gebeld! Dievittorio heeft twee jaar lang heel gewoon de trailer ingelopen. Tot op een dag dat hij in een keer niet meer wil! Zo als velen waarschijnlijk ook gedaan hebben, hebben wij ook van alles geprobeerd. Maar alles hielp helaas maar 1 keer. Omdat mijn moeder en ik vaak maar met zijn tweeën zijn en wij er ook geen behoefte aan hebben om met 10 man 1 paard in de trailer te laden zijn wij op zoek gegaan naar iemand die ons met “rust” kan helpen. Wij kwamen op de site van Esther en aan alle goede reacties te zien moest dit lukken dus hebben wij gebeld. En wat waren we verbaasd! Dievittorio was de laatste tijd erg gespannen met het trailer laden en Esther is een half uurtje met hem aan het werk en hij staat zonder spanning in de trailer. Daarna kregen wij zelf trailer training. Wat in het begin erg moeilijk is maar wat hebben wij er veel profijt van. Drie dagen na de training zijn wij naar Esther toe gegaan om nog een extra training te krijgen. Ook dit ging erg goed. Vandaag (een week later) gingen wij op wedstrijd maar toen wilde Dievittorio even niet in de trailer. Direct Esther maar even gebeld, zij gaf wat tips en 5 minuten later stond hij gewoon, zonder spanning, in de trailer. De terugweg liep hij ook weer zonder problemen de trailer in. Wij zijn erg blij dat wij Esther gebeld hebben. We gaan goed volhouden wat Esther ons geleerd heeft en we weten dat, wanneer het even niet lukt, we Ester altijd kunnen bellen. Super!!! Ingrid en Giovanna

Gina Remmelink heeft iets geplaatst op Esther de Vries | 6 juli 2014
Wiehieuw! Vandaag op concours geweest met een Cees die wel de trailer op gaat. Wat een weelde! Hij vond het in de trailer staan nog steeds spannend, maar dat verbeterd hopelijk ook nog wel. Bedankt Esther!

Van Gina Remmelink via facebook | 2 juli 2014
Apetrots op Cees! Vandaag trailerlaad-opvoeding van Esther de Vries gehad. Zowel Cees als ik. Enorm veel geleerd en bewust geworden van de interactie tussen mij en Cees. Dankjewel Esther!Alexandra Slotboom via facebook | 1 juli 2014Esther, onwijs bedankt voor je hulp! Ongelooflijk dat je het trailergedrag van mijn paard zo wist om te zetten in iets positiefs voor hem én voor mij! En dit allemaal in een middag. Ik heb echt heel veel aan je aanwijzingen gehad en zal m’n paardje ook veel meer ‘lezen’ vanaf nu. Ik kan alleen maar positief over je werkwijze zijn en zou je aan een ieder aanbevelen die ook maar enigszins moeite heeft met trailerladen! Thanks! Groetjes, Alexandra

Via e-mail 22 juni 2014. Beste Ester de vries, je bent bij mij geweest in Mei 2014, ik kon mijn jong paardje niet laden en heb jou professionele hulp ingeroepen. Nu zijn we 22 juni en heb haar al een 20 tal keren geladen, super int begin heb ik er op een gegeven moment 1u 40 min overgedaan maar ze stond op trailer en hooi aant eten en ben een uurtje gaan rijden , alles ging goed , af geladen op een ander paddok, een kwart uur grondwerk en haar terug op de trailer gezet in  5 min. nu ga ik elke week wandelen en geen probleem,  zelfs op wedstrijd geweest en alles is goed verlopen: is top! MVG Werner Bruyninckx Rotselaar Belgium

Trailertraining in Wolfheze. Geplaatst door Nora op 15 jun. ’14  |  4½ jaar actief op Marktplaats. Super positieve ervaring met het inschakelen van Esther om mijn merrie weer met de trailer te kunnen vervoeren. Het laadprobleem waar wij tegenaan waren gelopen was dat zij zo snel de trailer uitkwam dat het sluiten van de stang veelal niet tot de mogelijkheden behoorde. Eenmaal is ze zelfs met stang en al de trailer uitgekomen, waarna we het laden een half jaar hebben gelaten voor wat het was. In februari Esther als professionele hulp ingeschakeld. Super hoe duidelijk, direct en helder zij communiceert met je paard, maar ook met mij als persoon. Na een kleine 3 kwartier herkende ik mijn merrie niet meer terug. Omdat de trailer nog in trapbescherming moest worden gezet, hebben we haar pas in mei weer geladen. Met behulp van de techniek die Esther heeft overgebracht stond mijn paardje keurig op de trailer in een klein half uur. Met nog tweemaal gebruik maken van haar tips op locatie herken ik inmiddels mijn paard niet meer terug. Ze loopt de trailer op, komt nog wel eens naar achteren, maar stapt vrij vlot weer naar voren. Indien nodig herhaalt dit proces zich enkele malen, maar binnen 10 min staat ze rustig, ontspannen en zonder hulpmiddelen op de trailer: een fantastisch gevoel!!! Esther, ontzettend bedankt voor je training en assistentie. Mijn vriend en ik zijn hierdoor enorm gegroeid en weten dat als er eens een tegenslag is, wij deze ruimschoots het hoofd kunnen bieden. Mijn paard rustig, wij vol vertrouwen en we kijken vandaag zelfs terug op ons record… binnen 1 minuut op de trailer: wie had dat gedacht :-). We komen vast nog eens een buitenritje maken, maar ik ben blij en trots dat we ‘de klus’ nu zelf kunnen klaren. Nogmaals dank! Joost en Nora

Trailerladen in Sneek in Sneek. Geplaatst door Oosterhoff op 15 jun. ’14  |  2 jaar actief op Marktplaats. Na 4 jaar worstelen om mijn paard in de trailer te krijgen. Heeft mijn paard op 10 juni 2014 door toedoen van Esther de Vries eindelijk het licht gezien. Na 2 uren begeleiding liep hij feilloos de trailer in. Ik heb nooit wat met een ” paardenfluisteraar” gehad, maar dit is uniek! Door de training gezamenlijk te doen, lukt het mij ook mijn paard zonder weerstand in de trailer te krijgen. Top, top, top! Eindelijk geen stress meer, ik kan niet wachten om weer op wedstrijd te gaan. Het heeft mijzelf en het paard veel zelfvertrouwen gebracht. Esther heel erg bedankt en ik kan het iedereen aanbevelen. Jammer dat ik je niet eerder heb ontmoet. Groetjes Familie Oosterhoff.

Via mail 29 april 2014 | Dag Esther, Een jaar geleden ongeveer heb je mij geholpen met trailerladen met mijn paard Jack in Ede. Ik wil je zeggen dat ik je nog altijd zo dankbaar ben voor je hulp! Ik laadt Jack nog altijd samen met mijn moeder, en dat gaat super goed in alle rust en altijd de volle 100% vertrouwen dat het ons altijd lukt. We zijn lekker kilometers gaan maken omdat het laden en rijden een gewoonte moest worden, en dat is gelukt. Nu gaan we langzamerhand oefenen dat ik hem straks alleen kan laden, zou helemaal top zijn. Hartelijke groeten, Krista Engelsma

Trailer laden in veendam. Geplaatst door Saskia op 26 sep. ’13  |  5 maanden actief op Marktplaats. Vorig jaar juni 2012 is Esther bij mij op stal geweest, mijn merrie was niet te laden en ik kreeg haar met geen mogelijkheid in de trailer, ik heb voor Esther aan ook iemand gehad die “gespecialiseerd” was in trailer laden met probleem paarden, Helaas lukte het hem ook niet na bijna 5 uur bezig te zijn geweest. Via internet gaan zoeken en zo kwam ik op Esther uit.  Esther gebeld en die kwam dus bij mij. ik was verbaasd na 15 min had ze mn paard al op de trailer staan en dat zonder geweld en longeerlijnen. ze is 2.5 uur bij mij geweest en heeft mij in die tijd geleerd hoe ik mijn paard moest laden. en geloof het of niet ik ga nu ALLEEN met mijn paard op pad elke week naar les en ze wandelt er zo op ik sta naast de klep kan de stang er achter doen en het paard eraf halen gaat net zo ik sta er naast en ze komt rustig terug lopen. Ik kan alleen maar zeggen : Ga niet  zelf door prutsen , het kost een paar centen maar moet je eens kijken wat je er voor terug krijgt ik had nooit gedacht alleen met mn paard op pad te kunnen! dus als ik kijk wat ik er voor terug heb dan is het het geld meeeeer dan waard !! Saskia Korthuis Veendam   (groningen)

Trailerladen in Noordwijk en Ermelo. Geplaatst door Sabina op 10 sep. ’13  |  7½ jaar actief op Marktplaats. Loop al jaren te klungelen met trailerladen van mijn merrie. Ze is erg groot, angstig en heeft een sterke wil. Drie eigenschappen die niet samen gaan met trailerladen. Na veel oefenen wilde ze uiteindelijk de trailer wel op maar daar wilde ze niet ontspannen op blijven staan, laat staan de sluitbalk dicht doen! Vooral dat laatste is een groot probleem. Trailerlaad DVD’s /boeken gekocht/trailerlaadcursus gevolgd. Drie mensen met veel ervaring op trailerlaadgebied zijn geweest, wat niet mocht baten. Bij de ene vloog ze zo hard achteruit dat ze over de motorkap van een stilstaande auto vloog en bij de andere werd mij aangeraden haar een aantal weken naar een springstal te brengen want het zou nooit goed komen met mijn merrie met laden (niet erg goed voor je vertrouwen) Tot ik een artikel las over Esther en al deze berichten hier op marktplaats las. Ik dacht zij is mijn laatste strohalm! Ze is bij ons gekomen (naar het hoge noorden) en na jaren niets meer met trailerladen te hebben gedaan heeft Esther haar zover gekregen dat ze rustig en ontspannen op de trailer kon staan. Ze heeft mij daarna goed geïnstrueerd met name om het paard ontspannen te laten staan net zo lang als jij wil! Afgelopen zaterdag naar Ermelo afgereisd en helaas wilde ze op de terugreis niet goed de trailer op omdat we zelf een fout hadden gemaakt met het te snel sluiten van de sluitbalk waardoor ze enorm geschrokken is. Na een half uur proberen hebben we Esther gebeld en ze is gekomen! Ze had haar binnen 10 minuten op de trailer! En heeft ons op de juiste manier geïnstrueerd hoe te handelen bij het sluiten van de balk en de klep. Ongelooflijk spannend maar Esther weet gewoon wat er moet gebeuren en wanneer het moet gebeurenHet feit dat we haar mochten bellen en dat ze is gekomen naar Ermelo is natuurlijk fantastisch! Zonder extra kosten!Dus w.b.t. de kosten, het is het geld meer dan waard! Ik ben behoorlijk sceptisch en wantrouwend geworden als het gaat om alle “goedbedoelde” raad omtrent trailerladen. Esther kan ik iedereen aanraden als het gaat om trailerlaadproblemen. Twijfel niet langer, Esther kan jou en je paard helpen! Esther nogmaals dank, je bent de redder in nood! Hartelijke groet, Sabina van Duijvendijk (Noordwijk)  

Per SMS 31-08-2913 Hi Esther, bedankt voor je hulp! Op de terugweg heeft Dide zelf Fe op de trailer gezet 🙂 Was fijn om nog even duidelijk instructies te krijgen; dat heeft enorm geholpen. Bedankt! Fijn weekend! Groetjes Hélène

Per SMS 20-8-2013 Het ging geweldig! M’n moeder was mee want die kon het niet geloven en ze heeft met open mond zitten kijken 🙂 Groetjes J.

Trailer laden in Kaatsheuvel. Geplaatst door jolakk.gerpau op 12 aug. ’13  |  1 maand actief op Marktplaats. Het is inderdaad gelukt wat vele (overigens met goede bedoeling) niet voor mogelijk hielden. Zowel paard, maar ook ikzelf zijn in 2 uur tijd op een zeer prettige en natuurlijke wijze op onze plaats gezet. Op verzoek ook nog even met de trailer naar het bos gegaan, om in een vreemde omgeving te kijken hoe het zou gaan, ook hier het beoogde resultaat : Je paard laden zonder stress en gedoe. Heerlijk om zo weer op pad te gaan, ik kan het iedereen aanraden.

Esther enorm bedankt!!!
Groetjes,
Jolanda & Soberano

Per SMS 7-8-2013 Laden ging super! Beide keren in 1x gelukt! Dankjewel!

paard op trailer laden in Hoevelaken. Geplaatst door Verboom op 03 jul. ’13  |  2½ jaar actief op Marktplaats. Mijn Dochter heeft onlangs een training gehad van Esther. Ons paard was bijna niet in de trailer te krijgen en dat veroorzaakte veel stress bij mijn dochter en het paard. Heel vervelend als ze dan nog een wedstrijd moest rijden. Altijd op het laatste nippertje aankomen of te laat zijn, en de terugweg was alleen maar erger. Esther heeft mijn dochter binnen 2 uur geleerd om, op een goede manier te laden. Het lukt nu iedere keer gewoon in korte tijd, en het gaat op zo’n ontspannen manier! In het begin ging het 1x wat minder makkelijk en hebben wij Esther ter plekke gebeld. Zij had eigenlijk na 2 vragen het probleem al boven water. Door de “wedstrijddrukte” was mijn dochter 1 handeling vergeten, dat lag dus aan onszelf, en niet aan de training of een dwars paard. Daarna huppelde ons paard zowat de trailer op. Buiten dat het prettig is voor het paard, heeft mijn dochter ook een enorm stuk vertrouwen erbij gekregen. Esther heeft laten zien dat je niet groot en sterk hoeft te zijn om een paard te laden. In tegendeel zelfs, Esther is net zo klein als mijn dochter en een beetje formaat paard torend behoorlijk boven hen uit. Door  haar zelfvertrouwen en overtuiging kunnen paarden niet om Esther heen, en voor mijn dochter geldt nu hetzelfde. Geweldig om te zien en dus het geld, dubbel en dwars, waard. Mijn dochter, en ikzelf ook, kan weer ontspannen aan een wedstrijd beginnen, buiten de “wedstrijdspanning”om.

Esther, heel erg bedankt en veel succes met je werkzaamheden. En onthoud 1 ding maar: Mensen zullen altijd klagen als het om geld gaat, totdat ze meemaken wat het betekend om te leren je paard op de trailer te laden zoals jij ons geleerd hebt.
groet Peter en Sharona Verboom

trailerladen in Wilnis. Geplaatst door David op 09 jun. ’13  |  6½ jaar actief op Marktplaats. Esther is gisteren bij ons op stal geweest. Onze merrie had al langer tijd problemen met de trailer. Wat we ook probeerdern, ze ging er niet in. De enige keren dat het ons wel gelukt is, was met geweld, longeerlijnen etc. Maar dat is niet de juiste manier. Esther is totaal bijna 2 uur met ons paard bezig geweest. Rustig en met veel geduld. Daarna stond ze in de trailer. Daarna heeft ze het ons ook geleerd. Ook wij kregen ons paard toen weer de trailer in. Vandaag hebben we het ook zelf gedaan en hebben ons paard weer de trailer in gekregen. Ditmaal dus zonder hulp. Esther, bedankt voor de training en je advies.

Per SMS 10-5-2013 Hé Esther, Berichtje uit Fryslân. Eszi gisteren op wedstrijd geweest. Probleemloos op en af (2x) de trailer. 3 Winstpunten (186 en 192) 1x 1ste!

Per SMS 23-4-2013 Hoi Esther, net terug thuis van de les. Zij ging super de trailer in. Afgelopen weekend thuis ook geoefend en dat ging ook super. Heeeel erg bedankt!!! Groeten Joanne en Hans

stage in Baarn. Geplaatst door madieu47 op 24 feb. ’13  |  2 jaar actief op Marktplaats. In 2005 heb ik stage mogen lopen bij Esther. Vandaag de dag heb ik veel profijt van het daar geleerde betreffende de omgang met paarden, maar ook de mentaliteit die je nodig hebt om dagelijks een stal te runnen. Esther is een Master op haar gebied, maar blijkbaar is het niet voor iedereen weggelegd om wat zij kan en doet op waarde te weten schatten. Ik heb Esther aan het werk gezien met een vals geworden hengst bij haar in heropvoeding.(Zo’n paard waar je, als je je leven lief hebt, meteen een frikadel van laat maken). Als je dit van dichterbij ziet, besef je dat iemand een gave moet hebben. De term zakkenvullen in verband gebracht met Esther, is zeer misplaatst. Esther komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven en verdiende daar zeer goed, maar heeft dit achter zich gelaten om zich definitief met paarden bezig te houden. Misschien is het je lotsbestemming dat juist van jou altijd 100% perfectie wordt verwacht. Stelt u zichzelf eens de vraag beste lezer: Waarin ben ik bovengemiddeld goed en is het zo dat ik nooit iets fout doe of gedaan heb? Mag ik u in geval u beide vragen positief hebt kunnen beantwoorden, feliciteren? Esther, valse paarden kun je nog iets leren, voor valse mensen is het vaak te laat. Je uitleg van jouw beroep op je eigen site is een waardige uitleg, waarbij je naar mijn idee veel meer verklaart dan nodig zou moeten zijn. Groet van Manou

Per SMS 30-01-2013 Dag Esther, het gaat op het moment goed met het trailerladen. Het ging in het begin wat moeizaam, maar na ons laatste telefoongesprek heb ik het door en mijn paard ook! Bedankt en tot ziens!

trailerladen in Oosteind Geplaatst door Christien op 24 dec. ’12  |  7 jaar actief op Marktplaats Esther heeft mij en mijn paard super geholpen! Echt een aanrader. Ik kreeg mijn merrie met geen mogelijkheid meer in de trailer en dankzij Esther gaat het nu heel goed. Ik had van tevoren 45 min. tot een uur nodig om mijn paard op de trailer te krijgen. Nu lukt het iedere keer binnen 5 minuten, en helemaal zonder dwang!

western training in voorthuizen. Geplaatst door Daphne en André op 19 dec. ’12  |  6 jaar actief op Marktplaats graag zou ik met de lezers  van deze site en de boordelingen willen delen dat ik Esther een pracht mens vind. Die op een respectvolle manier omgaat met haar en andermans paarden. Zij is inderdaad duidelijk in haar communicatie, ik kan dit alleen maar waarderen. ze heeft veel geduld en stimuleerd ondanks het feit dat ze toch regelmatig datgene moet aangeven en corrigeren wat ze net vijf minuten ook had gedaan. en ze blijft daarin naar mij geduldig. ik vind het jammer dat mijn lessen zijn afgelopen. ik wens haar verder veel succes en wijsheid. nog een laatste opmerking ik vind het jammer als iemand kritiek geeft op deze manier anoniem en zonder open vizier. wees eerlijk in je communicatie. groeten Daphne

Westerntraining en trailerladen in Arnhem. Geplaatst door Manda op 19 dec. ’12  |  5½ jaar actief op Marktplaats Esther de Vries is een fijne en hardwerkende meid die altijd en overal voor haar klanten klaar staat. Ze is goed met en voor paarden, zowel in omgang als met rijden. Trailerladen is ook een zeer sterk punt van haar. Ik kan haar van harte aanbevelen voor u en uw paarden!

trailerladen in nijkerk. Geplaatst door wtcestherdevries op 18 dec. ’12  |  6 dagen actief op Marktplaats Beste Jessica, Tinus of wie dan ook, De negatieve reactie is (waarschijnlijk) door Marktplaats verwijderd omdat deze niet aan de eisen voldeed. Echter, deze reactie en mijn reactie daarop zijn nog steeds te lezen op www.estherdevries.com. Nee, ik ben niet bang voor een onderbouwde negatieve reactie omdat ik voor 100% achter mijn werk, resultaten en garanties sta. In het geval iemand een persoonlijk probleem heeft met mij of mijn bedrijf dan kan men het beste persoonlijk contact met mij opnemen zodat we gezamenlijk een passende oplossing kunnen vinden. Op anonieme reacties op bijv. marktplaats kan ik helaas geen passende oplossing aanbieden. Met vriendelijke groet, Esther de Vries

trailer laden in wezep. Geplaatst door Mo op 17 dec. ’12  |  5½ jaar actief op Marktplaats Als je echt zo zeker van je zaak bent kun je een negatieve reactie ook wel laten staan! een beetje slap van je dat je deze weghaald zoals jij dat bij alle nadere negatieve beoordelingen ook hebt gedaan! Je belazerd de boel!!!!

16/12/2012 Reactie op negatieve Marktplaats beoordeling reactie op negatieve marktplaats beoordeling

trailerladen in Nieuwerbrug. Geplaatst door de Wit op 17 dec. ’12  |  3 jaar actief op Marktplaats. Lange tijd ben ik zelf bezig geweest met het oefenen van het laden. De tijd die in het laden ging zitten, maar vooral veelvuldig steigeren en losbreken maakten me wanhopig. Het vertrouwen dat het ooit nog goed zou komen met het laden van mijn paard was ver te zoeken, en ik had grote twijfels of Esther mij wel zou kunnen helpen. Bovendien is een cursus niet goedkoop, maar gezien alle positieve reacties en de no cure no pay regeling hadden we weinig te verliezen. Esther gebeld en daar kwam ze. Na 2 uur en een kwartier training liep mijn paard met Esther  maar ook met mij de trailer in. Wel afgesproken om de eerst volgende keer met Bolly naar Esther te gaan, omdat ik er nog niet zoveel vertrouwen in had. De heenreis ging goed, maar het laden om weer naar huis te gaan viel niet mee, het duurde te lang en mijn paard weigerde de trailer in te gaan.Esther nam mijn paard over, en toen werd haar duidelijk wat het probleem nu eigenlijk was. Bolly steigerde, brak los en rende het erf over.. Esther ging verder met hem aan de gang, maar hij bleef steeds hetzelfde geintje herhalen. Daarom mochten we de trailer verplaatsen naar de binnenbak, zodat Bolly niet zo makkelijk weg kon komen en goed aan het werk gezet kon worden. Na ongeveer een uur had Bolly zich volledig over gegeven en hij liep zonder enig probleem met Esther en met mij! de trailer in. Ook de keer daarna zijn we weer met Bolly in de trailer richting Esther gereden. Daar nog hulp gekregen met longeren van Esther  en daarna het belangrijkste: met een minuut stond Bolly in de trailer! Wat een verandering! En het belangrijkste, ik heb dankzij Esther weer het vertrouwen dat ik mijn paard kan laden. Nu, ongeveer 3 maanden later, ben ik nog steeds blij dat ik de cursus heb gevolgd. Mn paard en ik hebben er ontzettend veel van geleerd, het laden gaat nog altijd prima en als Bolly lastig doet weet ik precies wat ik moet doen en ook dan is het snel weer opgelost. Ik weet zeker dat ik zonder de hulp van Esther dit niet voor elkaar had gekregen, en wil daarom ook iedereen met een moeilijk te laden paard aanraden een cursus te volgen. Twijfel niet, je zult je verbazen wat jij en je paard in een korte tijd kunnen leren! Bedankt Esther! Groetjes van Anne en Bolly uit Nieuwerbrug

16/12/2012 Reactie op negatieve Marktplaats beoordeling reactie op negatieve marktplaats beoordeling

trailer training in Groessen. Geplaatst door jo op 03 nov. ’12  |  6 maanden actief op Marktplaats. Hallo, heb je problemen met laden van je paard!!! schakel dan Esther in!! ze is erg goed in wat ze doet, en de problemen die ik had met mijn paard zijn eigenlijk helemaal opgelost. Mijn paard wilde de trailer eigenlijk niet meer af!!!!! doordat dat niet meer zo makkelijk ging werd het laden ook steeds moeilijker. Dus Esther mijn probleem voorgelegd en vervolgens is ze met mijn paard aan de gang gegaan!! (gelukkig heb ik op tijd ingegrepen anders wordt het probleem alleen maar groter natuurlijk) Na een uurtje kon ik zelf met mijn paard aan de gang en jee wat liep ze super recht en langzaam de trailer af. Een heel groot verschil met wat ze deed. Ik heb regelmatig geoefend en vandaag weer voor het eerst weer echt  op stap!! was een spannende dag. Maar vervolgens geen enkele problemen meer! Ze blijft nog heel even staan met het laden zo van haast??? wat is dat, ik doe het rustig aan. En daar aangekomen moest ze er natuurlijk weer uit!! waar ik al tegen op zag natuurlijk. Maar echt geen probleem hoor zeer rustig en recht de trailer weer af om vervolgens gelijk scheef te staan zo van ik heb het toch gehad! nee nog eerst even recht staan dame,dan ben je klaar!! Super Esther en super bedankt voor wat je hebt gedaan!! Met vriendelijke groeten, Jose en Dante uit Groessen

trailerladen in nieuwerkerk aan den ijssel. Geplaatst door Mens op 14 okt. ’12  |  5 jaar actief op Marktplaats. Ook wij zijn erg tevreden over de hulp die wij gekregen hebben van Esther. Nadat ons jonge paard opeens niet meer te laden was hebben wij bij het begin van dit buitenseizoen Esther gebeld om ons te helpen. Ze heeft veel geduld en legt zeer duidelijk uit hoe deze methode werkt. Ook kan je haar na afloop ook altijd bellen voor extra info en hulp. Nu een half jaar later is ons paard nog steeds heel gemakkelijk alleen te laden en krijgen we op concoursen vaak complimenten hoe super het paard zich laat laden ten opzichte van menig ander paard.

Trailerladen in Drempt. Geplaatst door De Malthorst op 30 aug. ’12  |  4 jaar actief op Marktplaats. Wij zijn zeer tevreden over de werkwijze van Esther. Met alle rust en zonder stress krijgt ze het paard op de trailer. Ze heeft ons al geholpen met 2 paarden. Het eerste paard wilde niet de trailer af, de eigenaar (wij hadden haar in bruikleen) draaide haar altijd in de trailer om. Esther is gekomen, toen bleek dat ze ook met het in de trailer zetten, een probleem had. Esther lukte het in een korte tijd om haar op de trailer te zetten en haar uit de trailler te krijgen. Een maand geleden is ze geweest voor ons nieuwe paard. Hij had niet veel ervaring met de trailer,bij de vorige eigenaar een paar keer mee geweest op de vrachtwagen. Het koste ons uren om hem op de trailer te krijgen. We hebben besloten om Esther te laten komen (de goede ervaring die we met haar hadden) en niet zelf verder mee te gaan “experimenteren”. Het lukte haar binnen 2 uur het paard alleen op de trailer te zetten en alleen van de trailer te halen. Te gek. We zijn nu een maand verder, onze zoon zet hem alleen op de trailer. Hij loopt er zo in, met alle rust en zonder stress. Wat Esther voor elkaar krijgt, met rust en zonder stress, is te gek. Ik kan haar echt aanbevelen. Jolanda24/05/2012 Paula2 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 24-05-2012Trailerladen in Maasland. Hier nog een heeeeeel blij persoon!!! Een maand geleden kwam Esther hier voor het eerst bij mijn paard van 9 jaar. Vanaf het moment dat ik wedstrijden ben gaan rijden (hij was toen 4 jaar) is het al een probleem om mijn paard in de trailer te krijgen. Altijd moesten we rekening houden dat we op tijd gingen laden met minimaal 2 personen en een longeerlijn.soms waren we een uur of zelf langer bezig. Deze tijd werd wel steeds korter maar het ging nooit vanzelf. Het laatste jaar konden we hem altijd wel binnen een kwartier laden maar altijd met een longeerlijn en nooit alleen maar de laatste 2 maanden begon hij opeens weer met uitbreken en kregen we hem er echt niet meer in. Toen vertelde er iemand dat is Esther moest bellen want zij had zo’n goede ervaring met haar. Dus dat heb ik gedaan. De eerste keer dat Esther hier was ging het niet helemaal zoals we hadden gehoopt, 3 uur bezig geweest en hij had maar 1 keer in de trailer gestaan. Wel kreeg ze hem steeds verder op de laadklep maar elke keer liep ze op het zelfde punt vast en gaf hij net het laatste stukje niet over. Die dag zijn we na 3 uur gestopt omdat we allebei nog andere dingen moesten doen. Maaaaaaaar ze kwam terug want ze zei: Dit zal me niet gebeuren dat dit het eerste paard wordt waarbij het me niet lukt!!! Dus een week later kwam ze terug en hij was de vorig les nog zeker niet vergeten want hij ging eigenlijk weer verder daar waar we de vorige week gebleven waren en nu kreeg ze hem binnen een kwartier er in en toen was hij om want toen kon ze hem er zo inlopen. 3 dagen hierna ging ik 2 weken op vakantie dus ik vond het best spannend of hij na die twee weken nog zou weten hoe het moest. Maar ben gisteren voor het eerst in 5 jaar helemaal alleen op pad geweest zonder dat ik hulp nodig had van iemand. Hij doet het echt super. Esther nogmaals heel erg bedankt.

19/05/2012 Trailer laden in Voorthuizen. Ik raad Esther echt aan voor iedereen die moeite heeft met trailer laden!!! Ze heeft mij echt goed geholpen met mijn merrie laden. Zonder geweld en met rust gaat ze te werk en na anderhalf uur kon ik mijn merrie laden. Nu was ik zo slim geweest om een andere trailer te halen die smaller was waar mijn merrie weer wat moeite mee had…. Ik heb toen Esther opgebeld om advies te vragen. Een half uur later stond ze bij mij op stal om me te helpen!! (Esther echt heel erg bedankt hier voor). Want na een kwartier had Esther mijn merrie zo ver dat ik haar hier op kan laden en helemaal zelf. Ik vind het echt bijzonder hoe ze met de paarden omgaat en je paard en de eigenaar het vertrouwen geeft om te laden. Dus heeft u een probleem met laden bel Esther en maak een afspraak!!! U krijgt echt waar voor uw geld en u kunt rustig op pad met uw paard. Esther nogmaals bedankt!!! Jessica

07/05/2012 N.a.v. Reining clinic met Rieky Young: Hoi ester! Heel erg bedankt voor de top dag! Zoveel opgestoken en direct oplossingen voor depunten waar ik tegen aan liep!
Zou leuk zijn als we zoiets maandelijks zouden herhalen:-) Maar goed het was super gezellig en echt heel goed geregeld! Lysbeth

Hi Esther, Thanks for hosting the excellent clinic this last Saturday. I enjoyed it very much. I was wondering if Inge who was making a lot of pictures would want to share some of them. Regards, Murray

06/05/2012 N.a.v. Reining clinic met Rieky Young: Hoi Esther de Vries,
Erg leuk de groeps foto wij hebben ook erg genoten en veel geleerd.
Het was een geslaagde dag. Tot gauw.
Groetjes Babette

05/05/2012 Trailerladen in Maasland. Hoi Esther, nou ben gisterenavond nog aan het laden geweest, kon het niet laten om even te kijken of ik het zelf nu ook kan ;-), maar het ging echt heel goed. De eerst keer stopte hij op de klep en dacht ik heeeel even ojee hij gaat het niet doen maar na een paar keer klikken ging die mee!!!!

Toen nog even gewandeld met hem en nog een paar keer de trailer in. Dus ben helemaal blij hier!! Nogmaals bedankt en een fijn weekend.
Groetjes Paula Koole

kamer940: 3 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 04-05-2012 Trailer laden in Voorhout. Game Boy kwam in het bezit van Maud toen ze 16 jaar oud was. Game Boy was toen 5 jaar. Transport naar de stal vanaf de verkoper ging per trailer. Alle faciliteiten waren op stal aanwezig en naar les bij de ruiterclub in het dorp kan via een bospaadje. Na enige tijd een hernieuwde poging om te laden gedaan en daarbij is Game Boy gevallen. Dit heeft een dusdanige indruk achter gelaten dat dit als extra obstakel door Esther moest worden overwonnen met de training. Game Boy was toen hij is gevallen een jaar of 8 oud. Trainingsafspraak afgelopen februari 2012. Neem dan met alles er nog bij dat Game Boy een Arabier is waar volgens mijn dochter een aardige “kop” op zit en je hebt alles compleet. De “kop” werd door Esther bevestigd. Esther heeft 2½ uur nodig gehad voordat het laden goed ging, mijn dochter heeft ook oefeningen als opdracht meegekregen. Na de trainingssessie kwam helaas de rhino uitbraak roet in het eten gooien, geen trailer beschikbaar. Eindelijk op dinsdag 2 mei 2012 een moment beschikbaar om het geleerde weer in praktijk te brengen. Trailer klaar, Game Boy uit het land gehaald. Bij de eerste oefening wederom zonder problemen de trailer in, zelfs ik mocht het een keer proberen en ook die poging was succesvol.  We zijn nu 12 jaar verder en Game Boy is 18! Esther je bent een kanjer en hebt mijn dochter diep gelukkig gemaakt. Fred en Maud.

15/04/2012 N.a.v. clinic ‘Beter leren zitten; beter leren rijden’. Bedankt Esther, ik heb veel geleerd! thx paulien

15/04/2012 N.a.v. clinic ‘Beter leren zitten; beter leren rijden’. Hoi Esther, Wij vonden het super gister hebben niet al te veel spierpijn en zijn zeker in voor een volgende keer. We vonden het behalve leerzaam ook heel gezellig!!!! Groetjes Barry, Ingrid en Heleen

bosch 2½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 04-04-2012. Rijles in nijkerk. Ik heb nu 2 keer gelest bij Esther op 1 van de paarden van daar en had daarvoor nog nooit western gereden, maar je leert het heel makkelijk bij haar, ze is duidelijk, legt het verder uit waarom en verteld ook wat je er mee bereikt. Ze is netjes op de paarden en ook op de spullen er om heen en het zijn geen “manegepaarden” die wel ff hun rondje lopen je leert zelf echt beter rijden. Hanneke Bosch

Per SMS 24/02/2012 Hoi Esther, super bedankt voor je hulp met Camora!!! Gr. Jet

SR: Meer dan 6½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 23-01-2012 Trailerladen in Rheden Ons paard kan na de hulp van Esther stressvrij ingeladen worden. Echt een aanrader. Daarbij veel van haar geleerd en een gezellige middag gehad. Esther is echt een aanrader als je paard moeite heeft met trailerladen. Bedankt voor alles, groetjes Saskia.

Ensing 4 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 21-11-2011 Sonja in Spier Een ‘ trailerlaadspecialist’ met de Parelli methode van Eddy Modde is meer dan 5 uur bezig geweest met mijn jonge paard, waarbij het stoom en zweet ervan af droop. Hij kwam niet verder met mijn paard dan ik zelf voor elkaar kreeg. Esther gebeld en uitgelegd hoe de situatie met mijn paard was. Zij heeft mijn paard binnen 15 minuten (!!!) op de trailer gekregen, stang erachter en klep dicht….. In alle rust en kalmte, en mijn paard bleef ontspannen….. Nadien eerst een paar lange ritten met de trailer gemaakt waarbij mijn paard vertrouwen op kon doen naast een ervaren paard. Daarna alleen op pad geweest en het ging super!! Ik ben zeer positief en ben diep onder de indruk van haar aanpak. Het lijkt allemaal zo simpel en doodeenvoudig…..en nadat zij je heeft geleerd hoe je je paard in de trailer zet, ís het ook eenvoudig!! Esther, bedankt!!

Shelly 5 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 28-07-2011 Trailer laden in Klarenbeek Na het lezen van de zeer goede beoordelingen heb ik Esther ook gebeld om mij te helpen met mijn jonge zeer sensibele paard. Ze kwam al snel en deed eerst wat grondoefeningen, de omstandigheden waren verre van ideaal, zeer natte buitenbak, een te lage trailer voor mijn jonge paard van 1.73 m, een sensibel onzeker paard. Hij vond het allemaal erg eng maar vertrouwde haar meteen en al bibberend ging het elke keer een stapje verder. Na 3 kwartier stond hij erin! Natuurlijk moest dit nog vaak herhaald worden maar uiteindelijk kon ik het ook en de dagen erna ook weer meteen de trailer in, zelfs toen hij een keer schrok en zijn been bezeerde liep hij toch weer achter mij aan erin. Ik kan alleen maar zeggen dat de manier waarop zij met paarden omgaat bewonderenswaardig is. Ik ben dus heel tevreden! Shelly

Van Dijk 3½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 18-07-2011 Trailer-laad-training in “op locatie” Onze pony weigerde nog langer in de trailer te gaan, niet uit angst, maar uit ‘dwarsigheid’. Hij probeerde ons gewoon uit en ervaarde dat hij ons de baas kon zijn. Werkelijk alle trucs hebben we uitgeprobeerd, maar op de lange duur verloren wij steeds de machtsstrijd. De moed was mij volledig in de schoenen gezakt. Esther heeft ons fantastisch geholpen! Door rustig, maar duidelijk met de pony om te gaan, kreeg ze ‘m heel vlot netjes en beheerst de trailer op en af. Het kostte eigenlijk nog de meeste tijd om ons de correcte omgang met de pony bij te brengen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en het laden gaat nog steeds goed. Af en toe wil de pony nog eens een oude truc uitproberen, maar hij heeft dan al snel in de gaten dat dat niet meer werkt! Bovendien blijf ik nu in zo’n situatie rustig en zelfverzekerd omdat ik weet dat ik het kan oplossen. Heb je trailer-laad-problemen (zwaar of licht)? Bel Esther. Het kost een paar centen, maar daarna kun je zonder zorgen overal op pad met je paard/pony. Wacht niet tot er ongelukken gebeuren, want uiteindelijk is zo’n paard/pony veel sterker en zwaarder dan jij. Nog vragen? Bel me gerust 0593-543065. hartelijke groet, Colinda van Dijk

Trailer laden in Assendelft, woensdag 13 juli 2011, is Esther bij ons geweest, omdat we problemen hadden met het laden van onze 5 jarige Friese merrie. In alle rust en op een volkomen natuurlijke manier heeft Esther het voor elkaar gekregen om haar rustig in en uit de wagen te laten lopen. Vervolgens heeft ze ons uitleg gegeven en ook wij hadden geen enkel probleem meer met het laden. Het was in één woord FANTASTISCH! Natuurlijk moeten wij nu met haar blijven oefenen om er voor te zorgen dat het zo goed blijft gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Esther, nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp! Groetjes, Sandy

Trailerladen in Holtheme Jan Onze fries van 10 jaar wilde niet de trailer in met veel getrek en gedruk lukte het soms wel maar dan was ze ontzettend angstig in de trailer.Esther gebeld ze kon ons op korte termijn helpen (dit hadden we veel eerder moeten doen ) Wat ze beloofde maakte ze ook waar binnen het half uur liep ze ontspannen de trailer in .Ons bijscholen duurde wat langer maar kwam ook goed . Vandaag weer geoefend en het lukt nu ook zonder Esther Dit was een hele verademing. Deze training was niet alleen goed voor het trailer laden maar onze fries werd ook makkelijker in het gebruik onder het zadel en voor de kar. Ze is heel duidelijk en geeft goede aanwijzigingen .Trailerlaad problemen lig niet langer te klooien bel haar Groeten Gera en Jan

I 1 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 01-07-2011 Trailerlading in Lunteren Mijn 10jarige ruin is voorheen altijd met de vrachtwagen vervoerd, en hij wilde de trailer niet op. We hadden werkelijk alles al geprobeerd, maar telkens als we dachten dat we dé manier hadden gevonden, werkte het de keer daarop niet meer. Hij wilde de trailer niet op en als we hem er met veel geluk een keertje wél in hadden, kwam hij er net zo hard weer uit denderen. Esther werd ons aangeraden en meteen de eerste keer resultaat! Ik kreeg grondoefeningen van Esther die mij helpen rust in mijn paard te krijgen en zijn aandacht op mij te richten en het werkt super! Na slechts een paar bezoekjes van Esther kan ik nu mijn paard alleen laden, zonder attributen en hulp van anderen en het verloopt steeds vlekkelozer waarbij ik telkens terug kan vallen op één methode die ALTIJD werkt. Ik merk het ook in het rijden en andere dagelijkse handelingen terug dat mijn paard rustiger is, cooler en meer respect en aandacht voor mij heeft. Dank je wel Esther! Groetjes Ilona

nancy (neem contact op) 4 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 12-06-2011trailer laden in Kesteren Mijn 4jarige fries Fijke wilde in principe wel de trailer in , maar ook snel mogelijk weer uit. En er daarna dus niet meer in. De laatste keer dat ik haar moest laden probeerde ze om te draaien in de trailer terwijl ik er nog bij stond, ik werd dus behoorlijk plat gedrukt. En was het toen meer dan zat,dit was genoeg voor het uit de hand ging lopen wilde ik hier wat aan doen. Ik heb Esther gebeld en die kon al snel komen. Ze is een uurtje met Fijke bezig geweest en in al rust en met veel duidelijke aanwijzingen naar het paard toe kon ik haar daarna ook zo de trailer in zetten. Nu een week later heb ik haar weer geladen. Ze twijfelde twee sec.en liep toen zo mee de trailer in , echt super. En ze bleef staan , dat was nog mooier. Ik kon rustig de boom er achter doen. Toen ik haar uit wilde laden , wilde ze na mijn zin iets te snel weg ,en ik heb haar rustig gevraagd een stapje naar voren te doen,zoals Esther mij dat had geleerd. En normaal zou ze alleen maar zijn gaan hangen om er uit te komen maar nu niet.Ze zetten netjes een stapje naar voren en bleef wachten tot ik haar vroeg naar achter te gaan. Super Esther, veel mensen geven heel veel geld uit aan hun paard. Maar vergeten dat veilig trailer laden er ook bij hoort. Schroom niet als het jezelf niet lukt maar vraag om hulp. Het is het geld meer dan waard…..je paard verdient het…en jezelf ook

v. d. Geest 5 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 04-05-2011 trailertraining in Arnhem Ruim 5 weken gelden heeft Esther mij geholpen met een trailertraining voor mijn paard. Na de training hebben wij een nieuwe trailer gekoscht waardoor er ruim twee weken tussen zat voor hij weer de trailer op moest. Helaas was hij niet van plan de trailer op te gaan en was vooral met zijn omgeving bezig. Esher gebeld en die nam gelukkig op. Constateerde per telefoon dat ik helaas niet serieus genomen werd door mijn paard. Ze zat in Duitsland maar zou gelijk komen als ze erug was. Afgelopen maandag was het zover. Na enig werk liep mijn paard weer de trailer op. Gelijk door met de trailer voor les en na de les liep hij ook weer redelijlk braaf de trailer op. Vandaag woensdag weer de trailer op en het ging super. Braaf en zijn aandacht bij mij was het een verademing. Binnen 5 minuten op de trailer ipv 2 uur ! Ik kan iedereen met trailerlaadproblemen deze training aanraden. Geen geschop geen gedoe geen stokken geen lijnen maar gewoon aan het handje. SUPER!!

Fuhler 3½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 27-02-2011 Trailerladen in Nieuw-weerdinge Greetje ik heb gisteren Ester bij mij thuis gehad om mij te helpen met mijn fries Sjouke, toen ik hem kreeg was het geen probleem kon hem makkelijk alleen op de trailer laden alleen na een tijdje begon die dwars te liggen en kon hem steeds moeilijker in de trailer krijgen waaruit veel stress voortkwam aangezien het van kwaad naar erger ging en ik dit zo niet langer wou heb ik Esther gebeld en gevraagd of zij mij hiermee kon helpen en dus gisteren was ze hier en is met Sjouke en mij aan de slag gegaan en echt het resultaat is SUPER kan gewoon weer lekker zelf mijn paardje in de trailer laden zonder stress en lig weer op 1 lijn met mijn fries. Ester RESPECT hoe je met de paarden omgaat kunnen veel mensen nog van leren !! Groetjes, Greetje

Bianca per SMS 15-02-2011 Hij stond binnen vijf minuten relaxed op de trailer! Groet Bianca

afke 1 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 24-01-2011 trailerladen in raalte Ik had al een keer een beoordeling over Esther geschreven maar die zie ik er niet bij staan, dus dan nog maar een keer! Ik kon mijn paard ook niet in mijn eentje laden, het was niet zo’n apart geval als sommige andere hier maar toch vervelend genoeg. Nadat ik mijn paard niet geladen kreeg na een wedstrijd en er weer allemaal van goedbedoelde maar o zo irritante hulp en meningen werden geboden. (ik wil geen zweep bij het laden en al helemaal geen dwang!) was ik er meer dan klaar mee en heb ik Esther gebeld. Ze kwam eigenlijk al heel snel en heeft mijn paard leren laden terwijl wij heel veel drukte hadden op het erf die dag! Normaal krijg je dan bij hem niet voor elkaar! Nu kan ik hem zelf in mijn eentje laden en staat hij er altijd binnen een minuut in! Eigenlijk vanaf de eerste keer dat ik het alleen moest doen was het binnen een minuut bekeken. (was wel bloed nerveus of ik het wel zou kunnen) We gaan iedere week met de trailer op pad en ik ben zo blij dat ik mij nu alleen kan redden. Het is mij het geld meer dan waard geweest. Esther bedankt! Groetjes Afke

Marloes en Fred per SMS 22-01-2010 Hallo Esther, Vandaag aan het oefenen geweest met het laden van de pony. Eerst basis oefeningen gedaan en daarna ging ze zonder problemen met Marloes de trailer in. We hebben dit een paar keer zonder problemen gedaan. Morgen gaan we op concours in Hardenberg. We gaan nu zonder stress weg. We houden je op de hoogte. Groet Marloes en Fred

Jessica 4 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 16-01-2011 trailerladen in markenbinnen Aanleiding tot het bellen naar Esther was een oefenwedstrijd met mijn paard, waarbij het laden op de terugweg 3 uur duurde en veel stress veroorzaakte. Esther kwam snel langs en leerde mij en mijn paard hoe we de trailer op moesten. Nadat ze was geweest begon het te sneeuwen en kon ik niet oefenen…na twee weken eindelijk wel, de eerste keer heb ik er een uurtje over gedaan, de dag erna duurde het welgeteld 10 minuten. Ik mailde Esther dat het in 10 minuten was gelukt, toen stuurde zij dan is je doel nu binnen 2 minuten…dat leek mij een uitdaging. Nu had ik dit weekend mijn eerste wedstrijd…op de heenweg duurde het 20 minuten, terug heb ik de 5 minuten gehaald en vandaag was het zowel heen als terug nog geen minuut…mijn moeder had het geklokt…in alle rust, geen dwang, geen stress en het beste helemaal alleen. Geen hulp nodig van anderen, heel fijn als je alleen weggaat zoals ik naar wedstrijd! Ik raad echt iedereen aan om meteen Esther te bellen bij laadproblemen, want het scheelt stress, zenuwen, tijd en voorkomt ongelukken!!! Door Esther kon ik vandaag naar de selectiewedstrijden en met een gerust hart door naar de regiokampioenschappen! Ik weet niet hoe ik haar kan bedanken, zo blij ben ik ermee! Dus bedankt namens mij en mijn paard!

Merel per SMS 09-01-2011 Ha Esther, Vandaag ZsaZsa weer geladen. Een dingetje was lasting: de knoop van het halster… Laden ging super! Nog bedankt. Merel

Naam: Evelyn Ik heb Esther een aantal maanden geleden ingeschakeld om dat mijn paard er gewoon vandoor galopeerde als ik probeerde te laden.Kansloos en gevaarlijk, want op kracht win je het natuurlijk nooit… Heb Esther gebeld en ze kwam 2 dagen later al. Sindsdien kan ik alleen op stap met paard en trailer,iets wat ik me niet kon voorstellen dat het ooit mogelijk zou zijn. Ik raad iedereen aan om met problemen haar in te schakelen want het is echt mogelijk om samen met je paard vertrouwen te krijgen in het laden. Voorkomt veel stres en gevaarlijke situaties. Esther heeeel erg bedankt. En complimenten voor je nieuwe mooie website. Gr Evelyn van Middendorp uit Voorthuizen

TT Geplaatst op 19-11-2010 trailerlaadtraining in Enschede Ik heb Esther een week geleden gebeld n.a.v. deze advertentie en natuurlijk omdat ook ik trailerlaadproblemen met mijn paard had. Ben net lid van de rijvereniging en de 1e x weg van stal ging nog wel, maar terug vanaf de rijhal was in 1 woord een drama. Uiteindelijk wel thuisgekomen, maar vraag niet hoe …. Dat wilde ik niet nog een x meemaken natuurlijk. Gelukkig kon Esther ook nog snel komen en afgelopen vrijdagmiddag heeft ze mij en mijn paard getraind. En ik kan niet anders zeggen dan “super”! Je moet het zelf ook even doorhebben en vooral vertrouwen hebben en niet boos worden (was wel beetje mijn probleem), maar als je consequent volgens haar aanwijzingen blijft werken komt het beslist goed. Ik heb vanmorgen weer les gehad en zowel heen als terug stond mijn paard binnen 5 minuten op de trailer! Ik was ontzettend blij. We gaan deze methode zeker ook bij onze andere paarden toepassen want hij werkt gewoon geweldig. Ik ben dus een zeer tevreden klant, Esther bedankt! Groetjes, Tanja

Vera Geplaatst op 25-10-2010 trailer laden in etten Afgelopen woensdag kwam Esther. Ik had de zondag ervoor gebeld dus supersnel!! Twee van mijn paarden wilden niet meer op de trailer. Een vanwege een trauma en die ander…. geen idee… In totaal zijn we 4 uur bezig geweest en nu is het ‘appeltje eitje’. Dagelijks doe ik de grondoefeningen en ik heb nu rust op stal. Ben h e l e m a a l om: wil mijn paarden alleen nog op deze respectvolle manier trainen. Esther, bedankt. Er is een prachtige wereld voor mij opengegaan. Vera

Vera per SMS 22-10-2010 Last and final info: vandaag herhaaldelijk trailer op en af en naar les geweest. Soms wilden ze even niet maar met jouw methode had ik ze er zo weer op. Heb boek van Monthy Roberts gekocht. Geloof helemaal in geweldloos trainen. Nieuwe wereld gaat open na 20 jaar pushing and pulling. Thanks. Nu neem ik alleen contact op bij problemen. Hou me aub op de hoogte van jouw activiteiten. Dank je en xieje. Vera

Anne per SMS 19-10-2010 Hoi Esther, Camona is weer goed de trailer in gegaan. Kwartiertje erin gestaan en weer rustig eruit; super! Tot volgende week! Carin en Anne

Sonja per SMS 03-10-2010 Gelukt! Groetjes Sonja

Joke per SMS 08-10-2010 Esther, Wij zijn nog steeds erg gelukkig met de cursus die we maanden geleden hebben gedaan. Het laden gaat geweldig! We hebben geen opfriscursus nodig. We hebben wel een andere trailer gekocht. Groetjes Joke en Alcazar

Willeke per SMS 08-10-2010 Je hebt ons te goed les gegeven. De paarden zijn gehoorzamer dan ooit! Geen opfriscursus nodig. Groetjes Willeke

stans Geplaatst op 15-09-2010 trailerladen in Klarenbeek Esther mijn trailergoeroe ! Geweldig ! Advies aan iedereen die laadproblemen heeft: niet zelf lopen klooien, gewoon even Esther bellen, scheelt zoveel tijd en energie ! groetjes, Lobelia, Stal Arlo, Klarenbeek

Karin per SMS 23-09-2010 Hallo Esther, Na jouw komst nog steeds 100% score. Gisteren in het donker met de lamp aan; ook geen probleem. Ze is nog wel elke keer wat nat. Toch wat stress? Volgens weekend op concours! Groet Karin

Oosterwijk per SMS 08-09-2010 Hallo Esther, Even over Lucky. Het gaat buitengewoon met haar en we hebben geen terugslag gehad. Ze gaat bijna vanzelf de trailer in en ook als er een andere pony naast staat gaat het goed. Nogmaals bedankt! Groeten uit Oosterwijk

Evelyn per SMS 08-09-2010 Hey Esther, Ben nu een aantal keer naar de manege geweest met de trailer. Hij loopt er gewoon op alsof hij nooit anders heeft gedaan… Echt helemaal super! Ben heel blij dat ik jou ingeschakeld heb, nogmaals bedankt! Op de club kijken ze hun ogen uit… Ik vraag me af of hij nog een terugval krijgt. Wat denk jij? Zoals het nu gaat kan ik met haast niet voorstellen dat het eerst een probleem was…! Gr. Evelyn

verbeek trailer laden in De Lier Ook ik had al ruim een jaar lang een probleem om mijn paard te laden. Hij liep de trailer wel in maar denderde er echt gelijk weer uit. Dit gaf levensgevaarlijke situaties. Het is geen klein paard (1.78 mtr) dus ik had zeker goede hulp nodig om te kijken wat ik fout deed. Esther gebeld en al kort daarop kwam ze langs. Binnen 2 uur kon ik mijn eigen paard op de trailer zetten en eraf halen. Dit is gewoon top!!!! Ik beveel Esther dan ook aan. Ik kan nu met een gerust hart op pad. Esther super en harstikke bedankt.

Trailerhulp in Ulicoten Mijn paard is altijd braaf de trailer op gegaan, maar ineens was het over. Steigeren, achteruit denderen, etc. Met geen mogelijkheid er meer op te krijgen. Na een hoop dingen te hebben geprobeerd, van voeren en longeerlijnen tot uiteindelijk moeten verdoven omdat ie echt mee moest ben in naar hulp gaan zoeken en bij Esther uitgekomen via deze advertentie. Gisteren is ze gekomen en ik stond ervan te kijken hoe super relaxed mijn paard binnen no-time in de trailer stond. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik het zelf ook kan en daar heb ik nu het volste vertrouwen weer in! Ik ben erg blij dat ik op tijd Esther heb ingeschakeld. Esther, onwijs bedankt!!

Laura 1½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 19-07-2010 Trailerladen in Haarlem Ik kan Esther iedereen aanbevelen! Mijn merrie wilde de trailer niet op, na een aantal keer oefenen en het nog steeds niet lukte, ben ik via Bianca (onderstaande post) in contact gekomen met Esther. Ik heb gebeld en we hadden al super snel een afspraak gepland. Super fijne manier en de omgang met het paard is heel duidelijk en fijn. Paard stond na een tijdje (ongeveer 1 a 1.5 uur) super rustig en relaxed op de trailer en ook ik kan haar nu probleemloos laden! Een super positieve beoordeling dus en wat een goed gevoel dat ook mijn paard nu de trailer in gaat. Bedankt!

Jan 3½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 16-07-2010 Bianca in Haarlem Esther is gewoon super! Alles wat ze in de advertentie ‘beloof’t’ maakt ze waar. Wij hadden zelf 2 keer geprobeerd ons paard op de trailer te krijgen en dat lukte niet. Complete paniek en de tweede keer ging zelfs slechter dan de eerste. Zo ging het niet, maar wat dan. Even googelen en toen kwam Esther ‘boven’. De advertentie sprak mij erg aan, vooral dat zonder stress en longeerlijnen en ‘no cure, no pay’! Even bellen en Esther kwam. Binnen een uur stond mijn paard op de trailer, zonder dwang! Geheel vrijwillig meegelopen. Een wonder gewoon. Daarna moest ik zelf aan de slag en inderdaad met een paar aanwijzingen lukte het mij ook! Als u een paard heeft dat de trailer echt niet op wil, kan ik Esther echt van harte aanbevelen. Ze is haar geld dubbel en dwars waard. Groetjes, Bianca

Desiree per SMS 21-06-2010 Hoi Esther, Goed nieuws: Tiësto gaat zonder aarzelen de vrachtwagen op! Nogmaals ontzettend bedankt! Gr Desiree

wisywas Geplaatst op 13-06-2010 trailerladen in dronten Ik ben heel tevreden over deze adverteerder. Ik had behoorlijk problemen met mijn ijslander, die eerst goed te laden was, maar na een vervelende ervaring de trailer niet meer in wilde. Esther had het binnen een uur voor elkaar en daarna leerde ze het mij ook. Het weekend erna moesten we dus naar het NK. ‘s Morgens leek wel tovenarij; allebei mijn paarden liepen probleemloos de trailer in, heel rustig en zonder stress. Na de wedstrijd wilden we weer naar huis. Midden op het wedstrijdterrein, met speakers en veel onrust, een hobbelige bodem waren de paarden even niet zo gecharmeerd van de trailer. Maar hiervoor was ik al gewaarschuwd door esther; er zou een kleine terugval kunnen komen. Heel rustig volgens de methode van Esther doorgezet en binnen twintig minuten stonden ze er allebei weer op. Gewoon goed dus. Het kost wel wat maar je hebt er heel veel plezier van.

Rob De pony van onze dochter wilde na te zijn gestoken door een insect terwijl ze vast aan de trailer stond niets meer van de trailer weten! Een paar maanden hiervoor had ze een keer vastgelegen in de stal dus deze ervaring was de druppel voor haar. We hebben echt alles gedaan om haar weer op de trailer te krijgen, echter ook door onze drukke wedstrijdkalender moest er echt iets gebeuren. Na 5 dagen en talloze pogingen van iedereen die met de beste bedoelingen probeerde te helpen hebben we Esther gebeld. Na uitleg van onze situatie kon ze na 1 dag al langskomen. Geloof het of niet maar binnen 30 minuten ging de pony de trailer op met een rust die wij nog nooit van haar gezien hebben. Daarna heeft Esther ons geleerd hoe we dit aan moeten pakken met als gevolg dat de pony zonder stress en toestanden geladen en gelost wordt. Vandaag 2 dagen na de training voor het eerst op concours geweest zonder stress 2 maal de 1ste prijs gereden! Wij denken dat er bij de pony altijd al een zekere stress is geweest tijdens transport. Ook onze dochter vindt dat de pony meer relaxed lijkt. Mochten wij ooit weer een probleem krijgen ga ik Esther direkt bellen en zeker niet meer zelf rommelen want dat is het in vergelijk met hetgeen zij doet. En denk niet wat is dit duur, het lijkt alleen veel geld maar iedere euro is een investering in je pony /paard en in jezelf !! Esther nogmaals bedankt voor de manier waarop je ons en onze pony geholpen hebt.

pieternelm Mijn paard wil de trailer niet in. Ze heeft een probleem met vast staan. En heeft zich met losrukken in de trailer een keer hard bezeerd aan haar hoofd. (En ik ook) Vanaf die tijd gaat ze niet verder dan de klep. Ik heb het maar twee keer zelf geprobeerd. Ben zelfs terug een keer gaan lopen ipv de trailer te nemen. Ze wilde gewoon niet. Nu dacht ik, dit keer pak ik het anders aan. Ik Esther gebeld. Die heeft meteen ruimte gemaakt in haar agenda! Echt top. Want ik zat met mijn handen in het haar, door omstandigheden. En geloof het of niet. Ze kreeg, mijn anders bijna hangende merrie er zo op. (Onze buurman noemde haar al het 3e wereld wonder) Dus geld dubbel en dwars waard. Ze heeft me ook duidelijk uitgelegd wat ik in de communicatie anders moet doen met mijn merrie. Daar ga ik aan werken. Ik heb haar aan het eind zelf op de trailer gezet. Na het vervoer zelf in alle rust weer eraf kunnen halen. Ik kijk uit naar de volgende oefen momenten. Ben trots op wat we bereikt hebben vandaag. OP ONS ALLE 3!

***Meer dan 4½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 28-03-2010 trailerladen in Vinkel Mijn 3 jarige merrie was niet meer te laden op de trailer. We hadden alles geprobeerd. Uiteindelijk hebben we Esther ingeschakeld. Zij had haar binnen een half uur zonder geweld, lijnen etc op de trailer staan. Ik vind dat haar methode erg goed is en je paard leert er heel erg veel van. Ik kan nu alleen op stap met mijn paardje en kan haar in mijn eentje laden. Dus ik raad iedereen aan, ga niet moeilijk doen met je paard maar schakel Esther in! Ze is het zeker waard!

mieke.slingerland 7 maanden actief op Marktplaats | Geplaatst op 21-02-2010Trailer laden in Dwingeloo Ons paard wilde de trailer niet meer op. Esther gebeld en ze kon snel bij ons langskomen, zelfs op zondag!!! Een half uurtje en ons paard ging er gewoon de trailer op! En dit echt zonder geweld, zonder rare hulpmiddelen, gewoon heel paardvriendelijk. Nou, toen heeft ze het ons zelf geleerd en ook dat ging na even oefenen geweldig. Geen stress voor het paard en ook geen stress voor ons. We zijn echt SUPER blij en het is toch een hele geruststelling als je paard gewoon rustig de trailer op kan. Super bedankt Esther TOP.

Jannie van mijn merrie van 8 jaar wist ik dat ze moelijk op de trailer ging en toen ik het zelf voor het eerst probeerde bleek dat ook. We hadden longeerlijnen nodig en zelfs is ze geblinddoekt om haar op de trailer te krijgen. na dit voorval wist ik dat ik dit zo niet wilde en dat ik het gewoon graag anders wou. Hierop heb ik via deze advertentie esther gebeld en zij is toen na een week gekomen. Met veel geduld heeft ze mijn merie na ongeveer een uur op de trailer gekregen,waarna ik het zelf onder haar toezicht moest proberen. Dit ging toen allemaal prima,enkel lukte het mij enkele dagen later allen weer niet. hieropo esther weer gebeld(want dat mag altijd) en is zij opnieuw langs geweest om te zien wat er niet goed ging en hij heeft ze mij goede duidelijke tips gegeven en stond mijn merrie weer in no time op de trailer. Dit enkele malen geoefend,en nu is het ook gelukt om haar zelf op de trailer te krijgen en hebben we weer lekker kunnen rijden! Esther is dus zeker een goede aanbeveling die weet wat ze doet en waar je ook altijd op terug kunt vallen!

Marielle Mijn 4 jarige merrie was niet meer te laden. Een grote stresskip was het als ze de trailer alleen maar zag staan. Na een paar uurtjes met Esther geoefend te hebben gaat ze nu weer stressvrij en uit vrije wil de trailer op. Zonder dwang en stress echt super fijn. De methode van Esther werkt echt. In de omgang is het paard ook veel fijner geworden loopt zonder stress en dwang overal mee naar toe, ook als ze het spannend vindt. Ik kan iedereen die een soortgelijk probleem heeft aanraden om Esther te bellen. In een paar uurtjes leert ze eerst je paard hoe het moet en daarna krijg je zelf een mini cursus zodat je het zelf ook kunt. Werkt echt prima en paardvriendelijk.

anneliesvanrooij Mijn dochter en ik hadden een trailer laad probleem met ons paard, zoals voor u misschien herkenbaar weet iedereen de oplossing en wil graag “helpen” als je ergens bent. De oplossing zat er natuurlijk niet tussen. We zagen het niet meer zitten en ik ging op zoek naar informatie op internet. Toen ik Esthers advertentie zag heb ik haar gebeld en op korte termijn kwam ze langs. Vooral haar rust en duidelijke manier van uitleggen vond ik heel prettig en binnen 1,5 uur waren we klaar en stond ons paard rustig op de trailer zonder enige stress. We hebben er weer vertrouwen in en weten nu ook wat te doen als het een keer niet direct zou lukken. Esther bedankt. Groet Annelies

a.beck 1 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 02-11-2009 esther is in een woord geweldig super goed met de paarden en heel erg geduldig ik had een paint die best moeilijk te rijden was en na een paar keer dat esther er op had gezeten deed hij alles ze beloond de paarden continu als ze het goed doen en de paarden worden zo rustig en beheerst bij haar echt een top trainster esther je bent een kanjer groetjes angelina

Oostrum Meer dan 4 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 13-10-2009 In een woord “Geweldig”. Mijn merrie wilde absoluut niet meer laden op de veewagen en 1,5 paards trailer. In alle rust volgde zij Esther en binnen een half uur zette ze vol vertrouwen de eerste voetjes zonder dwang op de klep. Aan het eind liep ze zonder twijfelen in een keer weer de trailer op en kon ik haar ook zelf zonder dwang laden. Een echte aanrader, niet blijven tobben, niet te lang wachten en gewoon Esther bellen als je problemen hebt met trailer laden

Bonarius Meer dan 4 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 17-09-2009 Toen ik een tijdje terug na een demonstratie gereden te hebben op een open dag, op de parkeerplaats veel moeite moest doen om mijn paard de trailer in te krijgen, bood Esther spontaan hulp. Binnen no-time had ze mijn merrie op de trailer, in alle rust en zonder geweld. Mijn paard was altijd lastig te laden, maar na de hulp van Esther is er iets veranderd. Mijn paard loopt sindsdien perfect de trailer op en blijft nu ook keurig wachten tot de achterstang erin zit, iets wat voorheen altijd lastig bleef. Ik heb er alle vertrouwen in dat het na Esthers snelcursus goed blijft gaan, maar mocht er weer een probleem ontstaan dan twijfel ik geen moment en laat ik Esther komen zodat ze mij en mijn paard (iets uitgebreider) kan leren trailerladen. Ik heb in ieder geval gezien dat zij echt goed, ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Het is misschien even een investering, maar het is absoluut de moeite waard als je voortaan probleemloos wilt kunnen laden!

lankv084 (neem contact op) 1 week actief op Marktplaats | Geplaatst op 16-09-2009 Emmie Toen ik mijn 3-jarig paard uit de wei haalde om hem zadelmak te laten maken, waar ik erg naar uitkeek besloot mijn paard niet de trailer op te lopen . ondanks dat hij in die 3 jaar toch geregeld in de hand was geweest bleek hij toch nog zeer groen. we hebben het 2x geprobeerd 1x zo en 1x met verdoving het lukte niet. Oftewel hij bleef gewoon voor de klep staan met veel moeite op de klep maar dat was het dan wel. Aangezien het een jong paard is en gewoon niet begreep wat wij van hem wilde heb ik er bewust voor gekozen om Esther te bellen. Ook voor Esther was het even een hele kluif maar het vertrouwen was na een goed 1 1/2 uur zover dat hij goed op de klep kwam en daarna ook in de trailer na een aantal herhalingen en ikzelf hem ook moest laden ging het goed. Hij wordt nu zadelmak gemaakt en heeft niets geleden nog van het laden nog van de rit het is nog steeds een leuk paard wat niet gtraumatiseerd is wat wel eens kan gebeuren als je dit soort problemen niet meteen op de goede manier oplost met slaan kom je nergens met vertrouwen overal. groetjes Emmie

Cindy (neem contact op) Meer dan 4 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 25-08-2009 Esther de Vries klaart de “klus” zoals boven benoemd, wij zijn super tevreden na 1 bezoek van Esther zijn wij weer in de mogelijkheid om ons paard op de trailer te zetten zoals het hoort, we hadden de hoop eigenlijk al opgegeven na een N.H trailerlaadcursus waren we uiteindelijk weer terug bij af , ons geduld raakte op en het vooruitzicht om elke keer zo’n 2 tot 3 uur bezig te zijn voor je met een hoop heisa je paard weer eens in de trailer hebt maakt dat je simpelweg denkt laat maar ! Nu gaan we er weer lekker op uit , paard gaat moeiteloos de trailer weer op kortom helemaal TOP!! Groetjes Kurt en Cindy

Kolff 7 maanden actief op Marktplaats | Geplaatst op 17-08-2009 Mathilde Mijn paard heeft een mega trauma opgelopen in paardenvrachtwagen, na maand weer eens erin en ging goed daarna nogmaals goed daarna met geen mogenlijkheid meer hij is best groot 1.68 cm.Wilde niet verdere stress verwekkende pogingen ondernemen en vond Esther via marktplaats. Ze kwam een week later al.Hoe Esther dat gedaan heeft (koste wat tijd) fantastisch!! Hij loopt er nu zo in alsof er niets aan de hand is.Hij heeft nog wat langer tijd nodig om ook alleen er in te staan, is ook niet verwonderlijk na zo’n trauma. Mensen schroom niet en klooi verder niet bel Esther fijn mens en vol begrip en het was het geld meer dan waard. Ik weet dat de rest ook goed komt met hem.

info 2 maanden actief op Marktplaats | Geplaatst op 21-07-2009 Wij hadden 2 ponies die niet op de trailer wilden staan. We hadden alles geprobeerd, maar het had geen enkel resultaat. Esther is 11 juli bij ons geweest en binnen 2 uur stonden beide ponies op de trailer. Esther heeft ons goede instructies gegeven, zodat het ons nu ook lukt. De ponies lopen gemakkelijk zonder stress op de trailer en blijven er rustig staan eten. Ook lopen ze rustig de trailer weer af, geen racepartij, maar gewoon rustig en beheerst. Wij zijn hier erg blij mee, het is een eenmalige uitgave waar je een paardeleven lang plezier van hebt.

Mirjam (neem contact op) 2½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 11-07-2009ik had op 28-2-2009 een aanbeveling geplaatst. afgelopen april is Esther geweest om mijn 3 jarige paint op de trailer te laden. Mijn paard had al veel mee gemaakt.Esther had haar binnen het half uur op de trailer staan.met veel geduld en rust. ze is erg cunsequent. Ik had na een half jaar oefenen 0 als resultaat,ik was hier dus heel erg blij mee.ook kan ik haar nu zelf op de trailer zetten,en alleen met haar rijden. het vertrouwen in Esther was zo goed dat ik mijn merrie meteen bij haar in training heb gedaan.Ze heeft haar op een geweldige manier zadel mak gemaakt.perfecte begeleiding en training. Je kent haar niet weer terug,zo braaf ik heb nu 4 keer zelf gereden en ben heel erg tevreden. geef mij Esther maar. Mirjam

Jolanda 11 maanden actief op Marktplaats | Geplaatst op 09-07-2009 Mijn paardje van 1.50 Nikita, daar rijd ik vaak mee, het enige probleem is, dat zij niet de trailer in gaat. Nou heb ik Esther gebeld, en toen ze kwam had ik gelijk het vertrouwen in haar, dit is iemand die weet wat ze doet, en met rust werkt, vind ik. En ja, bij Esther loopt ze zo de trailer in, en na een uurtje had ze ook de stang erachter, wat mij echt niet lukte, en met alle rust. Nikita was de rust zelve, ongelooflijk. Dus als je paard moeite heeft met de trailer, of iets anders, dan raad ik je echt aan om contact met Esther op te nemen, je probleem is er dan niet meer! Groetjes Jolanda.

Ducati (neem contact op) 2 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 14-06-2009Esther is mijn 3 jarige Quarter merrie op dit moment aan het inrijden. Het wordt op een bijzonder goede manier gedaan. Respect naar het paard toe. De training is duidelijk voor het paard. Ik zie haar elke week, in positieve zin, veranderen. Ze ging voor de basis maar ze pakt het zo goed op, dit door de duidelijke manier van aanleren, dat ze al veel verder is. gr Marqit

Anoniem (neem contact op) 3½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 11-03-2009 Ook mijn paard wilde, na een keer een nare ervaring te hebben gehad, niet de trailer meer in. Het lukte mij echt niet meer om mijn paard in de trailer te krijgen. Vervolgens heb ik Esther gebeld en ze kon ook snel langskomen. Het bleek dat mijn paard dominant was t.o.v. mijzelf. Het is gelukt om mijn paard op de trailer te krijgen zonder enige vorm van geweld. De volgende dag heb ik het weer geprobeerd en ik kreeg hem zonder enig aarzelen erop. Echt super, ik hoop dat het zo blijft! Maar zolang ik de baas ben, moet het goed komen! Groetjes, Jolien

Anoniem 1 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 19-09-2008 Toen mijn paard na lang volhouden echt de trailer niet meer opging, heb ik Esther gebeld. Gelukkig kon ze snel langskomen. Haar methode is erg paardvriendelijk en begrijpelijk voor mens en paard. Binnen een uur liep hij weer zelfstandig de trailer op. Nu weken later kan ik nog steeds het paard in mijn eentje op de trailer zetten zonder enig vezet. Wat een geruststelling, bedankt!