Skip to content
profiel 1

Wie ben ik?

Wat leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Mijn naam is Esther de Vries en ik ben er trots op dat ik al meer dan 15 jaar vele paarden met mijn trainingsmethode succesvol heb geholpen hun trailerlaad- of gedragsproblemen op te lossen. Ik ben er trots op dat ik in al die jaren vrijwel niemand heb hoeven teleurstellen en dat na de training, paard en mens elkaar beter begrepen en een betere band hadden!

Nooit had ik gedacht en verwacht dat dit mijn ‘gift’ zou zijn. Ook ik had vroeger paarden die zich niet lieten laden. Ook niet met de aangeboden hulp. Het begon met rust en eindigde met dwang en soms geweld… Eigenlijk altijd zonder resultaat. De stress maar ook de pijn, het verdriet en het gevaar dat dat veroorzaakte… het staat me nog helder voor de geest!

Hoe ik ontdekt heb dat ik de meest gestreste paarden toch kon leren laden… Lees verder>>

IMG 20190119 WA0005

 

 

Hoe ik ontdekt heb dat ik de meest gestreste paarden kon leren laden

Dat zal ik je vertellen. Bij een stal waar ik stond met mijn western trainingspaarden was men op werkelijk alle mogelijke manieren al ruim twee uur bezig om een paard in de trailer te krijgen. Het was verschrikkelijk om aan te zien en ik was er zo klaar mee! Hoe, wat, waarom, ik weet het niet… Ik ben er in ieder geval naar toe gelopen en heb iedereen vriendelijk verzocht koffie te gaan drinken en gezegd dat ik ze zou roepen als de merrie in de trailer stond. Smalende ‘ja-ja-het-zal-wel-gezichten’ keken mij aan. 20 minuten later kon ik de koffiedrinkers ophalen. De merrie was klaar voor vertrek… Ik ben hier toen (naast het trainen van westernpaarden en reiningpaarden in het bijzonder) meer mee gaan doen en heb mijn eigen trainingsmethode ontwikkeld. Een trainingsmethode zonder hulpmiddelen waarbij ik vrijwel alle paarden in slechts één relatief korte trainingssessie van hun trailerlaadprobleem afhelp. 
 
In de afgelopen jaren is mijn trainingsmethode weinig veranderd. Wel is deze door de tijd heen efficiënter en completer geworden. Waar het vroeger alleen het laden betrof in een training verspreid over drie of vier sessies, is het nu één complete training: leren laden, stang erachter, klep dicht, stukje rijden en op diverse andere locaties uit- en inladen. 99 van de 100 mensen kunnen zich na één training perfect redden. Soms met hulp om de stang erachter te doen. En vaak helemaal alleen. Gewoon aanlopen, trailer inlopen, stang erachter doen. En dat in minder dan 30 seconden! Dat is toch prachtig? In een heel enkel geval moet ik nog een tweede of derde keer terugkomen. Maar dat is vaak bij paarden die zich al jaren niet laten laden. Kernwoorden van mijn training zijn respect, rust, veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid. Daar steek ik mijn handen voor in het vuur…
 

Mijn achtergrond…. Lees verder>>

Jong geleerd……..
Springen was kicken!
Sliding stop zonder hoofdstel
Liefde op het eerste gezicht….

 

Mijn achtergrond…

Van kleins af aan was ik een échte paardengek. Ieder weekend was ik te vinden bij de plaatselijke ‘stal’ Bonanza om er te borstelen, mest te scheppen, stalknecht te zijn en te rijden. Op 10-jarige leeftijd was ik in de meer dan gelukkige positie dat ik van mijn ouders een pony kreeg: Nannie. Voor de kringwedstrijden werden de pony’s toen nog door het plaatselijke ‘dierenvervoerbedrijf’ met de vrachtwagen overal opgepikt om naar de wedstrijd te gaan. Ook toen gebeurde het vaak genoeg dat een pony of paard de trailer of vrachtwagen niet in wilde…
 
Van de pony’s M-springen, ging het door tot de paarden ZZ-springen. Ik was toen werkzaam bij een trainings- en handelsstal waar we de diverse paarden wekelijks uitbrachten op springwedstrijden. Hierna brak een ‘paardloze’ tijd aan om te werken en te studeren. Aan het einde van mijn studie sloeg de vonk over naar de westernpaarden door de zwart-witte Paint hengst RR Black Britches. Liefde op het eerste gezicht! Ons mooiste resultaat was een overwinning op het EK in Bonn in 2001 in de open reining.
 

In 2006 schreef ik het boek Westernrijden voor jong en oud. In dit boek leg ik op toegankelijke wijze en met behulp van vele foto’s uit wat westernrijden is. Net als bij mijn trailerlaadtrainingen ligt ook in dit boek de nadruk op begrip, respect en beloning. Nu ook als Ebook verkrijgbaar! Bestel hier.

Trailerlaadtraining… Lees verder>>

Bestel ebook
harrie en buster
zonder-hoofdstel-belonen-50
spin 50

 

Trailerlaadtraining

Na ruim tien jaar een eigen pension-, trainings- en handelsstal voor westernpaarden te hebben gehad was het tijd om keuzes te maken; het doek viel voor Western Training Center Esther de Vries. Door dit besluit ontstonden echter nieuwe mogelijkheden en kansen waaronder het verder perfectioneren van mijn trailerlaadmethode tot wat deze nu is: een complete, duurzame en veilige oplossing voor een probleem dat je ‘rijplezier’ behoorlijk kan bederven…

Als je na het lezen en bekijken van deze website nog vragen hebt, neem dan contact met mij op. Ik plan je alleen in voor een trailerlaadtraining nadat we telefonisch contact hebben gehad. 

handtekening

© Esther de Vries 

Trailerlaadtraining Facebook

4 years ago

Trailerlaadtraining

❤ Fijne stressvrije dag allemaal😍

Wil jij je paard ook overal en altijd binnen enkele seconden in de trailer kunnen zetten inclusief stang sluiten? En dat zonder stress, longeerlijnen, hekken of assistenten? En ínclusief levenslang garantie?

❗ Hoe langer je al aan het 'oefenen' bent, hoe meer tijd ik nodig heb om jullie probleem op te lossen.

Een trailerlaadtraining is niet alleen 'een trailerlaadtraining'...

Na een afgeronde trailerlaadtraining heb je, en ervaar je:
❤ Vrijheid
❤ Geluk
❤ Rust
❤ Zelfvertrouwen
❤ Zelfverzekerdheid
❤ Veiligheid
❤ Een betere relatie met je paard
❤ Meer wederzijds begrip en vertrouwen
❤ Dankbaarheid
❤ Relaxte strand- en bosritjes
❤ Deelname aan wedstrijden
❤ Transport naar dierenarts of hoefsmid
❤ Geen persoonlijke stress, verdriet, buikpijn, boosheid of frustratie meer
❤ Geen 'thuisstress' meer
❤ De zekerheid dat je weg kan maar óók weer thuiskomt...

Een trailerlaadtraining van mij persoonlijk is:
👉 Slechts één training van 1½ à 2½ uur inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden
👉 100% slagingsresultaat
👉 No cure no pay
👉 Levenslange garantie
👉 Levenslange ondersteuning
👉 Regelmatige controle
👉 24/7 telefonische hulplijn
👉 Veiligheidsadvies mbt je trailer
👉 Meer dan 15 jaar pure ervaring in het oplossen van trailerlaadproblemen

❗Tip: spreek met de door jou gekozen trainer af waar je voor betaald en wat je garanties zijn. Betaal je voor een gegarandeerd eindresultaat, voor niet geleverde diensten of zelfs voor het verergeren van jullie probleem?

Bel, SMS of Whatsapp 06 1762 2794 en reserveer je privé trainingsplaats (wachttijd op dit moment is circa 2 weken).

www.estherdevries.com
www.solutionhorseloadingproblems.com
www.chevaldanslevan.fr

#hoelangerjeoefenthoeergerhetprobleemwordt #stressvrijtrailerladen #trailerlaadtraining #paardindetrailer #trailerlaadproblemen #trailerladenzonderstress #chevaldanslevan #trailerloading #horseintrailer #pferdverladen #paardentrailer #24u7didwhulplijn #trailerladenzonderhekken #trailerladenzonderlongeerlijnen #pferden #paardwilnietindetrailer #trailerstress #horseinvan #trailerladen #horses #paardenmeisje #succesvoltrailerladeninslechts1training #trailerladenzonderlongeren #paarden #solutionhorseloadingproblems #trailerlaadspecialist #nocurenopay #levenslanggarantie #trailerlaaddeskundige #meerdan15jaarervaring
... See MoreSee Less

❤ Fijne stressvrije dag allemaal😍 Wil jij je paard ook overal en altijd binnen enkele seconden in de trailer kunnen zetten inclusief stang sluiten? En dat zonder stress, longeerlijnen, hekken of assistenten? En ínclusief levenslang garantie? ❗ Hoe langer je al aan het oefenen bent, hoe meer tijd ik nodig heb om jullie probleem op te lossen. Een trailerlaadtraining is niet alleen een trailerlaadtraining... Na een afgeronde trailerlaadtraining heb je, en ervaar je: ❤ Vrijheid ❤ Geluk ❤ Rust ❤ Zelfvertrouwen ❤ Zelfverzekerdheid ❤ Veiligheid ❤ Een betere relatie met je paard ❤ Meer wederzijds begrip en vertrouwen ❤ Dankbaarheid ❤ Relaxte strand- en bosritjes ❤ Deelname aan wedstrijden ❤ Transport naar dierenarts of hoefsmid ❤ Geen persoonlijke stress, verdriet, buikpijn, boosheid of frustratie meer ❤ Geen thuisstress meer ❤ De zekerheid dat je weg kan maar óók weer thuiskomt... Een trailerlaadtraining van mij persoonlijk is: 👉 Slechts één training van 1½ à 2½ uur inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden 👉 100% slagingsresultaat 👉 No cure no pay 👉 Levenslange garantie 👉 Levenslange ondersteuning 👉 Regelmatige controle 👉 24/7 telefonische hulplijn 👉 Veiligheidsadvies mbt je trailer 👉 Meer dan 15 jaar pure ervaring in het oplossen van trailerlaadproblemen ❗Tip: spreek met de door jou gekozen trainer af waar je voor betaald en wat je garanties zijn. Betaal je voor een gegarandeerd eindresultaat, voor niet geleverde diensten of zelfs voor het verergeren van jullie probleem? Bel, SMS of Whatsapp 06 1762 2794 en reserveer je privé trainingsplaats (wachttijd op dit moment is circa 2 weken). www.estherdevries.com www.solutionhorseloadingproblems.com www.chevaldanslevan.fr #hoelangerjeoefenthoeergerhetprobleemwordt #stressvrijtrailerladen #trailerlaadtraining #paardindetrailer #trailerlaadproblemen #trailerladenzonderstress #chevaldanslevan #trailerloading #horseintrailer #pferdverladen #paardentrailer #24u7didwhulplijn #trailerladenzonderhekken #trailerladenzonderlongeerlijnen #pferden #paardwilnietindetrailer #trailerstress #horseinvan #trailerladen #horses #paardenmeisje #succesvoltrailerladeninslechts1training #trailerladenzonderlongeren #paarden #solutionhorseloadingproblems #trailerlaadspecialist #nocurenopay #levenslanggarantie #trailerlaaddeskundige #meerdan15jaarervaring

 

Comment on Facebook

We zijn vanmorgen weer naar de springles geweest. Heerlijk met een paard wat binnen no time op de trailer staat. Zowel heen als terug. Dit had zonder jou niet mogelijk geweest 😘

Ook wij hebben een zeer goede ervaring met Esther.

Zeker een aanrader 👍

wij kunnen iedereen Esther De Vries aanraden

Topper Esther De Vries 👌

Kristien Amsing

+ View more comments

4 years ago

Trailerlaadtraining

❤ Van dit soort berichten word ik zó blij😍

Wil jij je paard ook overal en altijd binnen 15 seconden in de trailer kunnen zetten inclusief stang sluiten? En dat zonder stress, longeerlijnen, hekken of assistenten? En ínclusief levenslang garantie?

❗ Hoe langer je al aan het 'oefenen' bent, hoe meer tijd ik nodig heb om jullie probleem op te lossen.

Een trailerlaadtraining is niet alleen 'een trailerlaadtraining'...

Na een afgeronde trailerlaadtraining heb je, en ervaar je:
❤ Vrijheid
❤ Geluk
❤ Rust
❤ Zelfvertrouwen
❤ Zelfverzekerdheid
❤ Veiligheid
❤ Een betere relatie met je paard
❤ Meer wederzijds begrip en vertrouwen
❤ Dankbaarheid
❤ Relaxte strand- en bosritjes
❤ Deelname aan wedstrijden
❤ Transport naar dierenarts of hoefsmid
❤ Geen persoonlijke stress, verdriet, buikpijn, boosheid of frustratie meer
❤ Geen 'thuisstress' meer
❤ De zekerheid dat je weg kan maar óók weer thuiskomt...

Een trailerlaadtraining van mij persoonlijk is:
👉 Slechts één training van 1½ à 2½ uur inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden
👉 100% slagingsresultaat
👉 No cure no pay
👉 Levenslange garantie
👉 Levenslange ondersteuning
👉 Regelmatige controle
👉 24/7 telefonische hulplijn
👉 Veiligheidsadvies mbt je trailer
👉 Meer dan 15 jaar pure ervaring in het oplossen van trailerlaadproblemen

❗Tip: spreek met de door jou gekozen trainer af waar je voor betaald en wat je garanties zijn. Betaal je voor een gegarandeerd eindresultaat, voor niet geleverde diensten of zelfs voor het verergeren van jullie probleem?

Bel, SMS of Whatsapp 06 1762 2794 en reserveer je privé trainingsplaats (wachttijd op dit moment is circa 2 weken).

www.estherdevries.com
www.solutionhorseloadingproblems.com
www.chevaldanslevan.fr

#hoelangerjeoefenthoeergerhetprobleemwordt #stressvrijtrailerladen #trailerlaadtraining #paardindetrailer #trailerlaadproblemen #trailerladenzonderstress #chevaldanslevan #trailerloading #horseintrailer #pferdverladen #paardentrailer #24u7didwhulplijn #trailerladenzonderhekken #trailerladenzonderlongeerlijnen #pferden #paardwilnietindetrailer #trailerstress #horseinvan #trailerladen #horses #paardenmeisje #succesvoltrailerladeninslechts1training #trailerladenzonderlongeren #paarden #solutionhorseloadingproblems #trailerlaadspecialist #nocurenopay #levenslanggarantie #trailerlaaddeskundige #meerdan15jaarervaring
... See MoreSee Less

❤ Van dit soort berichten word ik zó blij😍 Wil jij je paard ook overal en altijd binnen 15 seconden in de trailer kunnen zetten inclusief stang sluiten? En dat zonder stress, longeerlijnen, hekken of assistenten? En ínclusief levenslang garantie? ❗ Hoe langer je al aan het oefenen bent, hoe meer tijd ik nodig heb om jullie probleem op te lossen. Een trailerlaadtraining is niet alleen een trailerlaadtraining... Na een afgeronde trailerlaadtraining heb je, en ervaar je: ❤ Vrijheid ❤ Geluk ❤ Rust ❤ Zelfvertrouwen ❤ Zelfverzekerdheid ❤ Veiligheid ❤ Een betere relatie met je paard ❤ Meer wederzijds begrip en vertrouwen ❤ Dankbaarheid ❤ Relaxte strand- en bosritjes ❤ Deelname aan wedstrijden ❤ Transport naar dierenarts of hoefsmid ❤ Geen persoonlijke stress, verdriet, buikpijn, boosheid of frustratie meer ❤ Geen thuisstress meer ❤ De zekerheid dat je weg kan maar óók weer thuiskomt... Een trailerlaadtraining van mij persoonlijk is: 👉 Slechts één training van 1½ à 2½ uur inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden 👉 100% slagingsresultaat 👉 No cure no pay 👉 Levenslange garantie 👉 Levenslange ondersteuning 👉 Regelmatige controle 👉 24/7 telefonische hulplijn 👉 Veiligheidsadvies mbt je trailer 👉 Meer dan 15 jaar pure ervaring in het oplossen van trailerlaadproblemen ❗Tip: spreek met de door jou gekozen trainer af waar je voor betaald en wat je garanties zijn. Betaal je voor een gegarandeerd eindresultaat, voor niet geleverde diensten of zelfs voor het verergeren van jullie probleem? Bel, SMS of Whatsapp 06 1762 2794 en reserveer je privé trainingsplaats (wachttijd op dit moment is circa 2 weken). www.estherdevries.com www.solutionhorseloadingproblems.com www.chevaldanslevan.fr #hoelangerjeoefenthoeergerhetprobleemwordt #stressvrijtrailerladen #trailerlaadtraining #paardindetrailer #trailerlaadproblemen #trailerladenzonderstress #chevaldanslevan #trailerloading #horseintrailer #pferdverladen #paardentrailer #24u7didwhulplijn #trailerladenzonderhekken #trailerladenzonderlongeerlijnen #pferden #paardwilnietindetrailer #trailerstress #horseinvan #trailerladen #horses #paardenmeisje #succesvoltrailerladeninslechts1training #trailerladenzonderlongeren #paarden #solutionhorseloadingproblems #trailerlaadspecialist #nocurenopay #levenslanggarantie #trailerlaaddeskundige #meerdan15jaarervaring

 

Comment on Facebook

Ons 1 jarig veulen is al trailermak. Vertrouwen is de boodschap tot succes

4 years ago

Trailerlaadtraining

Jong geleerd is oud gedaan😍

Laure (9 jaar) wilde graag haar 14 jarige pony Myla zelf in de trailer zetten, of in ieder geval meehelpen, zodat ze samen met haar moeder naar de ponyclub kan voor spring- en dressuurles. Vanaf nu kan dat! Zonder stress, hulpmiddelen of gedoe😉.

Een trailerlaadtraining van mij persoonlijk is:
👉 Slechts één training van 1½ à 2½ uur inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden
👉 100% slagingsresultaat
👉 No cure no pay
👉 Levenslange garantie
👉 Levenslange ondersteuning
👉 Regelmatige controle
👉 24/7 telefonische hulplijn
👉 Veiligheidsadvies mbt je trailer
👉 Meer dan 15 jaar pure ervaring in het oplossen van trailerlaadproblemen

❗Tip: spreek met de door jou gekozen trainer af waar je voor betaald en wat je garanties zijn. Betaal je voor een gegarandeerd eindresultaat, voor niet geleverde diensten of zelfs voor het verergeren van jullie probleem?

Bel, SMS of Whatsapp 06 1762 2794 en reserveer je privé trainingsplaats op korte termijn (huidige wachttijd circa 3 weken).

www.estherdevries.com
www.solutionhorseloadingproblems.com
www.chevaldanslevan.fr

#hoelangerjeoefenthoeergerhetprobleemwordt #stressvrijtrailerladen #trailerlaadtraining #paardindetrailer #trailerlaadproblemen #trailerladenzonderstress #chevaldanslevan #trailerloading #horseintrailer #pferdverladen #paardentrailer #24u7didwhulplijn #trailerladenzonderhekken #trailerladenzonderlongeerlijnen #pferden #paardwilnietindetrailer #trailerstress #horseinvan #trailerladen #horses #paardenmeisje #succesvoltrailerladeninslechts1training #trailerladenzonderlongeren #paarden #solutionhorseloadingproblems #trailerlaadspecialist #nocurenopay #levenslanggarantie #trailerlaaddeskundige #meerdan15jaarervaring
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Wendy Vlaminck

Laure helemaal blij, dat ze Myla nu zelf geladen krijgt, zonder stress en gedoe, gewoon meteen erop. Dankjewel Esther. Voortaan kunnen we relaxed op pad 😎

Supergoeddd 🥰🐴

Edith Corman miss dit wat voor der

4 years ago

Trailerlaadtraining

👉Totale trainingstijd:
1¾u inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden.

👉Probleemomschrijving:
Paard heb ik nu 5 jaar, voor mij is hij heel europa door gereden op vrachtwagen. Hier heb ik niks over gehoord dat hij er niet in wilde. Bij ons is het van dag 1 een probleem. De ene keer staat hij in 10 min en andere keer ben ik 2 uur bezig. Hij heeft moeite met de laaste 2 pasje om er helemaal in te staan. Afgeloen week ben ik het weer op aan het pakken, en ik begrijp het gewoon niet. Dan staat hij er in, we lopen eruit en wil vervolgens geen meter meer in de buurt van de trailer komen. Ik wil zonder druk etc met rust mijn paardje laden. Ik word er zelf ook erg gestresst van als hij zo moeilijk doet. 19 juli heeft mijn dochter een clinic in barneveld en zou graag willen dat hij zo achter ons aanloopt de trailer in. Het is een schat van een paard en doet geen stap verkeerd of lelijk. De laatste weken vind hij het ook weer spannend vast te staan aan halster. Waar dit vandaan komt geen idee. Ik hoop echt dat je ons wilt en kunt helpen, zodat we weer rustig met onze vriend op pad kunnen gaan.

Een trailerlaadtraining van mij persoonlijk is:
👉 Slechts één training van 1½ à 2½ uur inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden
👉 100% slagingsresultaat
👉 No cure no pay
👉 Levenslange garantie
👉 Levenslange ondersteuning
👉 Regelmatige controle
👉 24/7 telefonische hulplijn
👉 Veiligheidsadvies mbt je trailer
👉 Meer dan 15 jaar pure ervaring in het oplossen van trailerlaadproblemen

❗Tip: spreek met de door jou gekozen trainer af waar je voor betaald en wat je garanties zijn. Betaal je voor een gegarandeerd eindresultaat, voor niet geleverde diensten of zelfs voor het verergeren van jullie probleem?

Bel, SMS of Whatsapp 06 1762 2794 en reserveer je privé trainingsplaats op korte termijn (huidige wachttijd circa 3 weken).

www.estherdevries.com
www.solutionhorseloadingproblems.com
www.chevaldanslevan.fr

#hoelangerjeoefenthoeergerhetprobleemwordt #stressvrijtrailerladen #trailerlaadtraining #paardindetrailer #trailerlaadproblemen #trailerladenzonderstress #chevaldanslevan #trailerloading #horseintrailer #pferdverladen #paardentrailer #24u7didwhulplijn #trailerladenzonderhekken #trailerladenzonderlongeerlijnen #pferden #paardwilnietindetrailer #trailerstress #horseinvan #trailerladen #horses #paardenmeisje #succesvoltrailerladeninslechts1training #trailerladenzonderlongeren #paarden #solutionhorseloadingproblems #trailerlaadspecialist #nocurenopay #levenslanggarantie #trailerlaaddeskundige #meerdan15jaarervaring
... See MoreSee Less

🙏😍

 

Comment on Facebook

Als je weer eens in de buurt bent....:)

Load more