Q&A

Wanneer heb ik een trailerlaadprobleem?
Je hebt een trailerlaadprobleem als je je paard niet of slecht in de trailer krijgt, als je paard steigert of wegrent, voor de klep blijft staan, keihard achteruit rent bij de minste of geringste beweging of geluiden aan de achterkant, als je de stang er niet makkelijk achter krijgt, als je diverse trucjes moet gebruiken die soms wel en soms niet werken, als je je trailer langs een muur of in een deuropening moet parkeren, als je sterke mannen nodig hebt of een trekker met een pak stro, als je longeerlijnen of hekken nodig hebt, kortom als laden gevaarlijk wordt en stress geeft. Stress voor jezelf. Blaren in je handen. Buikpijn of slapeloze nachten krijgt bij de gedachte dat je gaat laden. In de meeste gevallen heb je het waarschijnlijk al te lang laten duren en wordt het alleen maar erger.
Als mijn paard de trailer inloopt is het toch goed?
Dat kan. Maar gaat de rest ook goed? Krijg je de stang er veilig achter? Gaat je paard op een andere locatie weer net zo makkelijk de trailer in? Alleen de trailer in- en uitlopen weken achter elkaar is geen trailerladen. Trailerladen is stressvrij de trailer inlopen, stang erachter doen, klep dicht, rijden, in alle rust uitladen en weer opnieuw inladen. En altijd wanneer jij dat wilt.
Mijn instructeur, hoefsmid, stalgenootje, etc. kunnen mij toch ook helpen?
Ja, dat kan. Als jou dat een goed en veilig gevoel geeft dan moet je dat doen. Maar hebben zij de ervaring om probleemsituaties in alle rust, adequaat en voor altijd op te lossen? Luister naar je gevoel.
Ik ken mijn paard beter dan wie dan ook. Waarom zou het mij niet lukken om hem in de trailer te krijgen?
Misschien gaat het je wel lukken. Maar wat als het na één of twee keer weer mis gaat? Hoe langer je blijft oefenen en proberen hoe erger je het probleem maakt.
Moet ik doorgaan met oefenen?
Nee. Ik snap dat je dit met de beste bedoelingen doet, maar geloof mij: je maakt het probleem in de meeste gevallen alleen maar erger. Als je paard iets mankeert dan bel je toch ook een specialist en ga je niet zelf van alles proberen? Oefenen zonder resultaat heeft op zowel jou als je paard een negatief effect.
Wat gebeurt er tijdens een trailerlaadtraining?
Geen idee. Dat kan ik je nu nog niet zeggen. Ik ken je paard niet en ik ken jou niet. Het enige dat ik kan zeggen is dat de training op basis van rust en respect is, zonder dwang, zonder longeerlijnen, zonder hekken, zonder longeren, zonder assistenten, zonder trucjes en zonder zweverige toestanden. In 99 van de 100 gevallen is het probleem in een eenmalige training opgelost. Ik kom dus niet 10x bij je langs. Ik kom ook niet eerst bij je langs voor een intake of om je paard te bekijken. Nadat je telefonisch een afspraak hebt gemaakt kom ik bij je langs en train ik je paard op een open terrein en ga ik pas weg als jij er een 100%+ goed gevoel bij hebt dat jij je paard altijd kan laden.
Kan ik mij na een training altijd redden?
Ja. En als je een keer een terugval zou hebben dan moet je mij binnen één minuut bellen en dan kan ik je door de telefoon nog helpen. Doe je dat niet en verval je in je oude patronen dan moet ik in het ergste geval weer even kort bij je langskomen om jullie samen weer op het goede spoor te zetten. In sommige gevallen verwaterd hetgeen dat ik je heb geleerd na enkele jaren omdat het constant goed gaat. Een korte opfriscursus is dan zo ingepland om de punten op de ‘i’ te zetten. Ik ben geen tovenaar, maar als jij respecteert wat ik jullie heb geleerd, dan kun jij je altijd redden.
Kan ik ook alleen leren laden?
Jazeker maar dat ligt mede aan de ernst van het probleem dat je hebt en hoe lang je al een probleem hebt. Ik kan niet toveren. In de meeste gevallen kan ik je dat in slechts één of in een tweede training leren. Of ik je alleen kan leren laden ligt mede aan o.a. de trailer die je hebt.
Weet je zeker dat je ook mijn paard in de trailer krijgt?
Ja, dat weet ik zeker. Tot dusver heb ik ieder paard op een respectvolle, stressvrije en veilige manier kunnen leren laden. Dus 100% resultaat. Echter, dat is totaal niet belangrijk! Het enige dat belangrijk is, is dat als ik weg ben jij je paard kan laden. En dat garandeer ik je.
Wat betekent gegarandeerd resultaat?
Ik garandeer je dat ik jullie trailerlaadprobleem oplos en dat jij na de training je paard altijd kan laden. Indien jullie trailerlaadprobleem al langer bestaat dan heb je wel meer kans op een terugval, maar ik help, train en begeleid jullie net zolang totdat jij je kan redden. Indien je na enkele jaren een terugval hebt, ook dan help ik je. Je mag, of eigenlijk moet, mij direct bellen als je je paard niet binnen de normale tijd (minder dan 30sec.) in de trailer hebt. Als je dat doet dan kan ik je door de telefoon weer op weg helpen.
Wat is no cure no pay?
Als tijdens de training blijkt dat ik jouw paard niet kan leren laden, dan hoef je niet te betalen. In dit geval betaal je alleen de reiskosten van 50€. Echter dit is nog nooit gebeurd. No cure no pay is niet van toepassing op paarden uit de Jazz bloedlijn of als je reeds met een andere trainer hebt gewerkt. Neem telefonisch (+31 617 622 794) contact op voor meer informatie en een prijs op maat gebaseerd op de oplossing van j(ulli)e probleem.
Geldt No Cure No Pay ook als ik al met een andere trailerlaadtrainer heb geprobeerd mijn paard te laden?
Dat is mede afhankelijk van wat er reeds gebeurd is. Mijn ervaring is dat indien de problemen in deze gevallen niet opgelost zijn, de problemen vaak alleen maar erger geworden zijn… Neem telefonisch (+31 617 622 794) contact op voor meer informatie en een prijs op maat, gebaseerd op de oplossing van j(ulli)e probleem. Maar wees gerust; ook in deze gevallen heb ik nog nooit iemand hoeven teleurstellen en de problemen altijd op kunnen lossen.
Wat is de prijs van een eenmalige trailerlaadtraining?
Het tarief van een eenmalige trailerlaadtraining met gegarandeerd resultaat is maximaal 375€ incl. 21% BTW en excl. 50€ reiskosten. Het eerste trainingsuur is 150€, het tweede trainingsuur is 125€ en het derde trainingsuur is 100€. Als ik langer dan 3 uren bezig ben dan betaal je niet voor de extra tijd. No Cure No Pay.
Wat krijg ik voor dat geld?
Voor dit geld krijg je:

 • een totaal oplossing in de vorm van een eenmalige, efficiënte, effectieve, begrijpelijke en complete training. Inclusief naar andere locaties rijden om daar uit en in te laden
 • nooit meer stress om je paard in de trailer te krijgen
 • een training die plaatsvindt bij jouw huis of stal
 • een privétraining voor je paard en voor jou: jij bent constant bij de training aanwezig en je ziet wat er gebeurd
 • een gegarandeerd en blijvend eindresultaat
 • een paard dat zich zonder stress en gedoe makkelijk in de trailer laat zetten
 • een paard dat vertrouwen heeft in de trailer en in jou
 • een betere relatie met je paard
 • veiligheid bij het inladen, uitladen en transporteren
 • veel laad- en ‘trailerreisplezier’
 • levenslange back up en ondersteuning
 • mijn bereikbaarheid: ik sta altijd voor je klaar om je te helpen
 • mijn ondersteuning
 • een training met bewezen resultaat
Hoelang duurt een training ongeveer?
Dat varieert. Meestal tussen de 1½ en 2½ uur. Het ligt ook aan hoelang je al een trailerlaadprobleem hebt en in hoeverre het proberen om te laden geëscaleerd is. Ik kan niet toveren. Hoe eerder je belt, hoe sneller ik vaak het probleem kan oplossen. Hoe langer je al aan het ‘oefenen’ bent zonder goed eindresultaat, hoe meer tijd ik vaak nodig heb om het probleem op te lossen. Ik werk vanuit rust en respect en kan een paard niet sneller trainen dan hij aankan. Tevens ligt het er aan of je ook nog naar een andere locatie wilt rijden om daar uit en in te laden; dit kost natuurlijk extra tijd. Maar is wel zeer waardevolle tijd. Zowel voor jou als voor je paard.
Mijn paard breekt de trailer af zodra we rijden. Kan dat verholpen worden?
Nee, daar kan ik je helaas niet mee helpen. Je mag altijd telefonisch contact opnemen voor advies.
Ik heb toch nog een paar vragen...
Neem telefonisch (+31 617 622 794) contact op en ik beantwoord ze direct voor je!