Old news…

01/04/2013 Korting op trailerlaadtraining bij aankoop trailer

PROFITEER MAXIMAAL VAN PARTNERSHIP!

Bij aankoop / inruil van een paardentrailer bij De Boer Aanhangwagens en Paardentrailers uit Pesse, krijgt u 20% korting op een trailerlaadtraining. Deze aanbieding is geldig t/m 31 mei 2013.

24/12/2012 Beëindiging pensionstal per 30/12/2012

Wat ruim een jaar geleden begon als een, voor mij, laatste poging om een 100% op western gerichte pension- / trainingsstal op te richten, zal ik ruim een jaar later – per 30/12/12 – beëindigen. Onvoldoende pensionpaarden, onvoldoende lessers en onvoldoende deelnemers aan de diverse georganiseerde trainingen en activiteiten hebben mij gedwongen de realiteit onder ogen te zien.

Een jaar lang heb ik al het mogelijke gedaan, bedacht en georganiseerd om de Nederlandse westernruiter te behagen in een prachtige locatie met westernbodem. Ik kan terugkijken op een waanzinnige open dag met 650 bezoekers, vele krantenartikelen waarin aandacht aan het westernrijden is besteed, trainingsdagen met nationale en internationale trainers / juryleden, de eerste KNHS reiningwedstrijd en enthousiaste paardenliefhebbers die het westernrijden hebben mogen ervaren.

Via deze weg wil ik een ieder bedanken die in mij, mijn bedrijf en in mijn werkzaamheden geloven, die ik heb mogen helpen, trainen, begeleiden en enthousiasmeren. Met een deel van mijn activiteiten zoals o.a. de trailerlaadtrainingen en clinics ga ik gewoon door.

Hartelijke groet, Esther de Vries

16/12/2012 Reactie op negatieve Marktplaats beoordeling

30/11/2012 Partnership met De Boer Aanhangwagens uit Pesse

Naar aanleiding van de vele trailerlaadtrainingen die Esther de Vries door Nederland, België en Frankrijk geeft, is er een partnership ontstaan tussen Esther de Vries en De Boer Aanhangwagens en Paardentrailers.

Bij de Boer Aanhangwagens en Paardentrailers in Pesse kunt u terecht voor algemeen en specifiek onderhoud van uw trailer. Tevens kan uw trailer hier aangepast worden om veiliger en makkelijker uw paard te kunnen transporteren. Verder heeft De Boer een grote keuze aan nieuwe (paarden)trailers en behoort tevens inruil van uw (paarden)trailer tot de mogelijkheden.

Esther de Vries en De Boer Aanhangwagens en Paardentrailers hebben beide dezelfde bedrijfsfilosofie: eerlijkheid, duidelijkheid, kwaliteit en service: vier punten waar beide bedrijven trots op zijn!

De Boer Aanhangwagens en Paardentrailers, Oostering 28, 7933TM, Pesse, 0528-241676

Horse Education Center

19/11/2012 Interview in glossy van ‘Us Derek’!

In de eigen eenmalige glossy uitgave van ‘Us Derek Buitenzorg’ staat een interview met Esther de Vries over trailerlaadtrainingen. ‘Us Derek’ is ondertussen bijna de beroemdste harddraver van Nederland die door de redactie van Omrôp Fryslân van de slacht werd gered. Regelmatig besteed Omrôp Fryslân aandacht aan de belevenissen en avonturen van ‘Us Derek’. Zo is ook zijn trailerlaadprobleem en de uiteindelijke oplossing uitgebreid in beeld gebracht (zie YouTube filmpjes bij de link trailerlaadtraining). De glossy kan o.a. bij Esther de Vries besteld worden (€ 2,95 excl. verzendkosten).

28/10/2012 Nog meer trainingsluxe met super solarium!

Vanaf deze week zorgt het fantastische Mercurr solarium van Q-line voor extra comfort voor de paarden! De solaria van Q-line® maken gebruik van infrarood lampen. De infrarood straling dringt door de huid en heeft een therapeutische werking. Door de infrarood stralen zal er een betere doorbloeding van de spieren plaatsvinden waardoor de afvalstoffenhuishouding in de spieren verbetert en uw paard minder snel last van blessures krijgt. De opgewekte infrarood warmte zorgt ervoor dat bloedsuikers sneller door de spieren worden opgenomen. Ook wordt het melkzuur in de spieren sneller afgevoerd. Een warming-up onder een solarium van Q-line® voor een training of wedstrijd ontspant de spieren en vermindert de kans op blessures. Het solarium is ideaal voor het drogen van uw paard na een wasbeurt. De spierelasticiteit wordt door de warmte van het solarium bevordert en werkt verzachtend bij blessures.

1/10/2012 BTW verhoging van 6% en 19% naar 21%!

Per 1 oktober 2012 vindt er een door de overheid bepaalde btw-verhoging plaats van 6% (lessen, training) en 19% (pension) naar 21%. Met de lessen heb ik hier rekening mee geprobeerd te houden:

 1. Alle lessen (behalve geboekte privélessen) zullen groepslessen worden van 1 uur met maximaal 4 deelnemers.
 2. Het tarief (inclusief 21% BTW) wordt verhoogd naar € 172,50 voor 5 lessen van 1 uur met paard van Western Training Center Esther de Vries.
 3. Het tarief voor deelnemers met eigen paard die geen pensionstal hebben, wordt verhoogd naar € 25,00 (inclusief 21% BTW) per groepsles van 1 uur.
 4. Het tarief voor deelnemer met eigen paard die wel een pensionstal hebben, wordt verhoogd naar € 23,00 (inclusief 21% BTW) per groepsles van 1 uur.
 5. Indien er minder dan 4 deelnemers zijn dan zal de les in tijd verkort worden en wel met 15min. per missende deelnemer.
 6. Indien lessen minder dan 12 uur van te voren worden geannuleerd dan vervalt de mogelijkheid tot inhalen.

Privélessen ½ uur met eigen paard zonder pensionstal (inclusief 21% BTW): € 25,00 Privélessen ½ uur met eigen paard met pensionstal (inclusief 21% BTW): € 23,00 Privélessen ½ uur met paard WTC Esther de Vries (inclusief 21% BTW): € 34,50

Privélessen 1 uur met eigen paard zonder pensionstal (inclusief 21% BTW): € 52,00 Privélessen 1 uur met eigen paard met pensionstal (inclusief 21% BTW): € 46,00 Privélessen 1 uur met paard WTC Esther de Vries (inclusief 21% BTW): € 63,25

LET OP: DEZE TARIEFVERHOGING IS ALLEEN NAAR AANLEIDING VAN DE DOOR DE OVERHEID OPGELEGDE BTW-VERHOGING; ER HEEFT GEEN ANDERE TARIEFVERHOGING PLAATS GEVONDEN!

LESUREN* vanaf 1 oktober 2012:

 • Maandagavond: 19.00 – 20.00 en 20.30 – 21.30
 • Dinsdagavond: 19.00 – 20.00 en 20.30 – 21.30
 • Woensdagochtend: 11.00 – 12.00
 • Donderdagavond: 19.30 – 20.30

* Er kunnen weken zijn waarop de lessen geen doorgang vinden ivm wedstrijden en/of buitenlandse trainingen.

Voorkeuren en wensen voor vaste lesuren kunnen (zonder dat daar rechten aan ontleend worden) doorgegeven worden aan mij; ik zal proberen zoveel mogelijk met iedereen rekening te houden qua inplannen van de lessen.

30/08/2012 Super aanbeveling op Marktplaats!

Trailerladen in Drempt

Geplaatst door De Malthorst op 30 aug. ’12  |  3½ jaar actief op Marktplaats. Wij zijn zeer tevreden over de werkwijze van Esther. Met alle rust en zonder stress krijgt ze het paard op de trailer. Ze heeft ons al geholpen met 2 paarden. Het eerste paard wilde niet de trailer af, de eigenaar (wij hadden haar in bruikleen) draaide haar altijd in de trailer om. Esther is gekomen, toen bleek dat ze ook met het in de trailer zetten, een probleem had. Esther lukte het in een korte tijd om haar op de trailer te zetten en haar uit de trailer te krijgen. Een maand geleden is ze geweest voor ons nieuwe paard.

Hij had niet veel ervaring met de trailer, bij de vorige eigenaar een paar keer mee geweest op de vrachtwagen. Het koste ons uren om hem op de trailer te krijgen. We hebben besloten om Esther te laten komen (de goede ervaring die we met haar hadden) en niet zelf verder mee te gaan “experimenteren”. Het lukte haar binnen 2 uur het paard alleen op de trailer te zetten en alleen van de trailer te halen. Te gek!  We zijn nu een maand verder, onze zoon zet hem alleen op de trailer. Hij loopt er zo in, met alle rust en zonder stress.
Wat Esther voor elkaar krijgt, met rust en zonder stress, is te gek!
Ik kan haar echt aanbevelen.
Jolanda

20/08/2012 Regionale kampioenen in Frankrijk!

Gefeliciteerd Annick Bru en Sunny Field de Lisle met de gouden medailles bij de regionale kampioenschappen AFEW in Acigné (35, Frankrijk) in Trail amateur, Western Pleasure Amateur en Open, Showmanship, Trail in hand en de zilveren medaille in Trail open. Tevens een vierde plaats in Ranch Trail.

En gefeliciteerd Virginie Hervy en Okie Prince Joker met zilveren medailles in Western Pleasure en Trail amateur en bronzen medailles in Horsemanship en Trail in hand. Ik ben MEGA trots op jullie!

Annick Bru & Sunny Field de Lisle en Virginie Hervy & Okie Prince Joker; proudly trained by Esther de Vries!

5/08/2012 Alle krantenartikelen 1st Reining Summer Show!

Stad Nijkerk 1 augustus 2012

De Stentor 31 juli 2012

NijkerkNu 31 juli 2012

Barneveldse Krant 31 juli 2012

De Stentor 30 juli 2012

Nijkerk.Nu 25 juli 2012

De Stentor 25 juli 2012

NijkerkNu eind juni 2012

29/07/2012 1st Reining Summer Show groot succes!

Afgelopen weekend vond bij Western Training Center Esther de Vries de 1ste Reining Summer Show plaats. Deze wedstrijd stond geheel in het teken van de snelst groeiende hippische discipline van dit moment: Reining.

In totaal wisten 32 combinaties de weg naar Nijkerk te vinden. Op een perfecte reiningbodem van 25x65m streden de deelnemers in acht klassen om de prijzen. In totaal werd er 60 keer gestart. Internationaal NRHA jurylid Patricia Huijberts had de eer deze eerste wedstrijd te jureren. Enthousiaste deelnemers, een goede organisatie, een perfecte accommodatie en ideale weersomstandigheden zorgden mede voor een sportieve en gezellig sfeer. Op zaterdag zijn er circa 200 bezoekers geweest.

De ‘high score’ van het weekend werd gereden door Petra van Ede met Conquistador Rose. Met een score van 71 wist zij de snaffle / bit klasse op haar naam te schrijven.

Geschiedenis werd geschreven met het plaatsvinden van de eerste landelijke KNHS reiningwedstrijd. Het jaar 2012 is een pilot jaar voor de KNHS en de KNHS Reining Vereniging om reining een plaats te laten vinden binnen de landelijke hippische sportbond.

uitslagen 1st Reining Summer Show

Foto: Petra van Ede met Conquistador Rose in een sliding stop. Foto: Picturelifestyle, Ermelo

23/07/2012 Félicitations Annick Bru met super resultaten!

Annick Bru uit Herbignac, Frankrijk, had afgelopen weekend weer succes met de 6 jarige  palomino Quarter merrie Sunny Field de Lisle. Circa iedere 2-3 maanden traint zij in Frankrijk bij Esther de Vries die aldaar trainingsdagen verzorgd. Bij de AFEW wedstrijd in Vannes afgelopen weekend behaalden Annick en Sunny de volgende resultaten:
 • 1ste plaats Western Pleasure Amateur
 • 1ste plaats Trail Amateur
 • 3de plaats Western Pleausure Open
 • 1ste plaats Trail Open

Félicitations de notre part!

18/07/2012 Artikel in Nijkerk Nu over 1st Reining Summer Show!

Update EK NRHA Wiener Neustadt Posted on 

 • 01/07 Vanochtend om 4u vertrokken richting Wiener Neustadt, Oostenrijk, om mee te doen aan het EK NRHA. Om 17u bestemming bereikt. Een super sfeervolle accommodatie met vriendelijke mensen. Mooie showarena en zeer gezellige saloon! ‘s Avonds nog even met Harrie rond gestapt om even de benen te strekken.
 • 02/07 Best prima geslapen achterin het 2-paardsvrachtwagentje dat we speciaal voor deze gelegenheid van Anemone Horsetrucks hebben gehuurd. Vanochtend Harrie even losgereden en tussen de middag de paid warm up gereden. Harrie voelt en lijkt fit. Wel super warm hier: circa 38 graden!
 • 03/07 Vanochtend om 5 uur gereden. Harrie voelde zeer fijn! Tegen de avond enorme regen- en onweersbuien gehad! Als ze in Nederland al een code rood afgeven voor een onweersbuitje dan hadden we het hier over een vette code zwart. Vanavond Harrie nog weer gereden onder begeleiding van Rieky om de punten op de i te zetten; hij heeft hard gewerkt en voelde goed! Alle boxen onder water gelopen door de heftige regenbuien!
 • 04/07 Vandaag de eerste wedstrijddag. Vanavond om circa 18u begint de intermediate open. Wederom een warme dag… De eerste wedstrijd hebben we gehad. Harrie was iets te gretig. Score 138,5.
 • 05/07 Vanochtend om 5u Harrie gereden om hem voor te bereiden op de Limited Open die om 14u begint. Hij voelde goed, was gehoorzaam. Als 3de aan start voor de Limited Open. Tot de roll back naar rechts was het een goede proef…  De cirkels, spins, wissels en roll back naar links waren goed. Voor de roll back naar rechts draaide ik hem te snel zijn roll back in terwijl hij nog niet herstelt was van zijn stop. Helaas kon Harrie niets anders doen dan achterwaarts gaan om zijn balans te bewaren. Teveel stappen achterwaarts en dus een 0 score. Na het bekijken van de score sheets bleek dat onze score goed was geweest voor een klassering bij de eerste 3!
 • 06/07 Vandaag een rust dag. Gezellig met een aantal mensen bij een heerlijk verfrissend riviertje wezen badderen. Nog steeds temperaturen van 35+. Vanavond Harrie nog even rijden in voorbereiding op morgen: Novice Horse om te schoolen en Limited Open voor het EK…
 • 07/07 Helaas! Het was nog iet ons jaar. Harrie liep een fijne proef en het voelde goed. Scores varieerden van 67,5 tot 69,5. Niet goed genoeg om mee te doen in het enorm sterke veld. Ben trots op Harrie en we trainen gewoon keihard door! Iedereen bedankt voor het meeleven!

18/06/2012 Trailerlaadtraining reportage op Omrop Fryslân!

Vandaag werd de trailerlaadtraining met ‘Us Derek’ (Derek Buitenzorg) en zijn trainster Sjoukje Wagenaar uitgezonden op Omrop Fryslân. De training vond afgelopen vrijdag 15 juni plaats in Terband. Super gewerkt Derek en Sjoukje!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1C-kAGsvRiQ

16/06/2012 1st Reining Summer Show van 26 t/m 28 juli bij WTC Esther de Vries!

Op zaterdag 28 juli aanstaande zal de eerste officiële KNHS ‘CRN’ (Concours Reining Nationaal) wedstrijd georganiseerd worden bij Western Training Center Esther de Vries aan de Voorthuizerweg 2 te Nijkerk. Naast de officiële KNHS show zal er ‘in class’ een ‘off the record’ show georganiseerd worden waarbij tevens prachtige prijzen te winnen zijn. Deelnemers kunnen dus starten met, maar ook zonder KNHS lidmaatschap.

Vanaf donderdag 26 juli 12u. zijn de deelnemers van harte welkom om neer te strijken op deze prachtige locatie die beschikt over een showarena van 25x65m met reiningbodem, een buitenpiste van 20x100m met eb- en vloedbodem en maximaal 48 binnen opgebouwde wedstrijdboxen. Het aantal inschrijvingen zal gelimiteerd zijn.

Op donderdagavond, vrijdagmiddag en zaterdagochtend zal er een Paid Warm Up georganiseerd worden. Na deze Paid Warm Up is er nog voldoende tijd voor de deelnemers om de bodem te leren kennen en te kunnen trainen. De eerste show zal vrijdag in de namiddag van start gaan met SNAFFLE/BIT REINING All Ages open voor Non Pro en Open ruiters. In deze klasse mogen de paarden zowel eenhandig als tweehandig geshowd worden. Deze klasse staat open voor alle niveaus. Na deze klasse zal de ‘off the record’ beginners reining plaatsvinden; een officieel trainingsrondje met jury én prijzen!

Het zaterdagprogramma zal beginnen met de KNHS Beginners Reining gevolgd door de KNHS Intermediate. Om 13u is er een reining demonstratie en wordt er uitleg gegeven over het rijden van een reiningproef. Vanaf 14u vinden de zogenaamde ‘Off the record’ klassen plaats voor Non Pro, Open en Super Senior (>50 jaar) ruiters. De laatste klasse van de dag zal een jackpot klasse zijn waarbij het volledige inschrijfgeld teruggaat in de prijzenpot. Tevens krijgt de winnaar van deze klasse o.a. een paardendeken, hoofdstel en grooming bag. Deze 1st Reining Summer Show zal afgesloten worden met een verloting voor de bezoekers waarvan de opbrengst ten goede komt aan Animal in Need.

13/06/2012 Cut a Sugar Pep naar EK NRHA Oostenrijk!

Cut a Sugar Pep en Esther de Vries zijn gekwalificeerd voor het EK NRHA in de klasse limited open. Het EK vindt plaats van 4 t/m 7 juli bij Western Training Center H&D Schulz in Wiener Neustadt, Oostenrijk.

03/06/2012 Score 72 voor Cut a Sugar Pep

Op de NRHA/DRHA Summer Slide in Wanroij in het weekend van 1 t/m 3 juni heeft Cut a Sugar Pep (Harrie) een score van 72 behaald in de Intermediate Open. Deze score was goed voor een derde plaats! In pattern 5 gaf jury Simone de Geus +1/2 op de linker spin, +1/2 op de rechtercirkels en wissel, + 1/2 op de rechter spin en + 1/2 op de linker roll back en +1/2 op de rechter roll back. Helaas 1/2 penalty voor een overspin in de spins naar rechts… MEGA tevreden!

24/05/2012 Weer fantastische aanbeveling op Marktplaats!

Paula
2 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 24-05-2012
Trailerladen in Maasland

Hier nog een heeeeeel blij persoon!!!
Een maand geleden kwam Esther hier voor het eerst bij mn paard van 9 jaar.
Vanaf het moment dat ik wedstrijden ben gaan rijden (hij was toen 4 jaar) is het al een probleem om mijn paard in de trailer te krijgen. Altijd moesten we rekening houden dat we op tijd gingen laden met minimaal 2 personen en een longeerlijn.soms waren we een uur of zelf langer bezig. Deze tijd werd wel steeds korter maar het ging nooit vanzelf. Het laatste jaar konden we hem altijd wel binnen een kwartier laden maar altijd met een longeerlijn en nooit alleen maar de laatste 2 maanden begon hij opeens weer met uitbreken en kregen we hem er echt niet meer in. Toen vertelde er iemand dat is Esther moest bellen want zij had zo’n goede ervaring met haar. Dus dat heb ik gedaan. De eerste keer dat Esther hier was ging het niet helemaal zoals we hadden gehoopt, 3 uur bezig geweest en hij had maar 1 keer in de trailer gestaan. Wel kreeg ze hem steeds verder op de laadklep maar elke keer liep ze op het zelfde punt vast en gaf hij net het laatste stukje niet over. Die dag zijn we na 3 uur gestopt omdat we allebei nog andere dingen moesten doen. Maaaaaaaar ze kwam terug want ze zei: Dit zal me niet gebeuren dat dit het eerste paard wordt waarbij het me niet lukt!!! Dus een week later kwam ze terug en hij was de vorig les nog zeker niet vergeten want hij ging eigenlijk weer verder daar waar we de vorige week gebleven waren en nu kreeg ze hem binnen een kwartier er in en toen was hij om want toen kon ze hem er zo inlopen. 3 dagen hierna ging ik 2 weken op vakantie dus ik vond het best spannend of hij na die twee weken nog zou weten hoe het moest. Maar ben gisteren voor het eerst in 5 jaar helemaal alleen op pad geweest zonder dat ik hulp nodig had van iemand. Hij doet het echt super. Esther nogmaals heel erg bedankt.

20/05/2012 Fantastische aanbeveling op Marktplaats! Jessica 5½ jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 19-05-2012 Trailer laden in Voorthuizen. Ik raad Esther echt aan voor iedereen die moeite heeft met trailer laden!!! Ze heeft mij echt goed geholpen met mijn merrie laden. Zonder geweld en met rust gaat ze te werk en na anderhalf uur kon ik me merrie laden. Nu was ik zo slim geweest om een andere trailer te halen die smaller was waar mijn merrie weer wat moeite mee had toen heb ik Esther opgebeld om advies te vragen. Een half uur later stond ze bij mij op stal om me te helpen!! (Esther echt heel erg bedankt hier voor). Want na kwartier had Esther mijn merrie zo ver dat ik haar hier op kan laden en helemaal zelf. Ik vind het echt bijzonder hoe ze met de paarden omgaat en je paard en de eigenaar het vertrouwen geeft om te laden. Dus heeft u een probleem met laden bel esther en maak een afspraak!!! U krijgt echt waar voor uw geld en u kunt rustig op pad met uw paard. Esther nogmaals bedankt!!!

20/05/2012 Eerste successen voor Mirjam Koopman en Sweet like Sugar! Op de APHA, AQHA en DAWRA rassenshow die plaatsvond van 17 tot en met 19 mei jl. in Luttenberg heeft Mirjam Koopman samen met haar jaarling Paint hengst Sweet like Sugar (zoon van Cut a Sugar Pep), haar eerste halter successen behaalt: een eerste en een tweede plaats! Gefeliciteerd Mirjam en Sweet!

14/05/2012 Eerste reiningoverwinning voor Seerske Swiers! Van harte gefeliciteerd Seerske met je eerste reining overwinning! Een prachtige score van 70 in de L2. Ik ben trots op je! Ga zo door!

09/05/2012 Dunit be Intrepid verkocht… De 10 jarige ruin Dunit be Intrepid (Harvey) is verkocht aan de familie Schaasberg. Harvey en Co. blijven in Nijkerk en zullen regelmatig samen met mij trainen om zo de fijne kneepjes van Harvey en het westernrijden te leren. Zowel Barry, Ingrid als Heleen staan te popelen om met Harvey aan de gang te gaan. Ik wens jullie MEGA veel western plezier met dit geweldige paard!

05/05/2012 Zeer geslaagde trainingsdag met Rieky Young Vandaag was de reiningtraining met NRHA jurylid en de nummer 1 van de FEI wereldranglijst Rieky Young. Gemotiveerde ruiters en enthousiaste aanhang profiteerden van de kennis en inzet van Rieky. Een gezellige en geslaagde trainingsdag die zeker een vervolg zal hebben.

04/05/2012 Weer super aanbeveling op Marktplaats! ‘kamer940: 3 jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 04-05-2012 Trailer laden in Voorhout. Game Boy kwam in het bezit van Maud toen ze 16 jaar oud was. Game Boy was toen 5 jaar. Transport naar de stal vanaf de verkoper ging per trailer. Alle faciliteiten waren op stal aanwezig en naar les bij de ruiterclub in het dorp kan via een bospaadje. Na enige tijd een hernieuwde poging om te laden gedaan en daarbij is Game Boy gevallen. Dit heeft een dusdanige indruk achter gelaten dat dit als extra obstakel door Esther moest worden overwonnen met de training. Game Boy was toen hij is gevallen een jaar of 8 oud. Trainingsafspraak afgelopen februari 2012. Neem dan met alles er nog bij dat Game Boy een Arabier is waar volgens mijn dochter een aardige “kop” op zit en je hebt alles compleet. De “kop” werd door Esther bevestigd. Esther heeft 2½ uur nodig gehad voordat het laden goed ging, mijn dochter heeft ook oefeningen als opdracht meegekregen. Na de trainingssessie kwam helaas de rhino uitbraak roet in het eten gooien, geen trailer beschikbaar. Eindelijk op dinsdag 2 mei 2012 een moment beschikbaar om het geleerde weer in praktijk te brengen. Trailer klaar, Game Boy uit het land gehaald. Bij de eerste oefening wederom zonder problemen de trailer in, zelfs ik mocht het een keer proberen en ook die poging was succesvol.  We zijn nu 12 jaar verder en Game Boy is 18! Esther je bent een kanjer en hebt mijn dochter diep gelukkig gemaakt. Fred en Maud.’

30/04/2012 Resultaten DRHA Wanroij. Van 26 t/m 29 april jl. vond de DRHA Reining Challenge in Wanroij plaats. De eerste wedstrijd van het seizoen waar we aan deelnamen. Even wennen en er even weer in komen! Cut a Sugar Pep behaalde de vierde score (70,5) en daarmee de 6de plaats in de Limited Open. Dunit be Intrepid haalde in dezelfde klasse een score van 70. In de Intermediate Open behaalde Cut a Sugar Pep een score van 69,5. Dunit be Intrepid behaalde nog een 6de plaats in de Rookie Pro. Trots op de paarden en weer een doel om voor te trainen: de volgende DRHA wedstrijden…

cut a sugar pep spin kreuth

21/04/2012 NIEUW op deze website: Paarden de koop…

18/04/2012 Gefeliciteerd Annick Bru met resultaten! Op 7 en 8 april jl. hebben Annick Bru en Sunny Field de Lisle geweldige resultaten behaald bij de ‘Jeux Equestre d’Anjou’ te Corné (F). Dit was een departementaal kampioenschap van het Franse departement Maine et Loire. Het betrof een wedstrijd van de AFEW (Association Français d’Equitation Western) en FFE (Fédération Française d’Equitation):

Resultaten FFE:

 • Gouden medaille Showmanship
 • Gouden medaille Western Pleasure Amateur
 • Bronzen medaille Trail Amateur

Resultaten AFEW:

 • 3de plaats Open Trail
 • 3de plaats Showmanship
 • 4de plaats Trail Amateur

Maurice Chapron (76 jaar) behaalde met zijn Appaloosa ruin ‘Famous’ een vijfde plaats in de Amateur Western Horsemanship van de AFEW. Beide van harte gefeliciteerd met jullie successen!

14/04/2012 Zeer geslaagde workshop en oefenwedstrijd! Gisterochtend was de workshop ‘Beter leren zitten; beter leren rijden’ waarvoor zich 8 deelnemers hadden ingeschreven. De inleiding was met een western DVD waarbij de speciale aandacht gevraagd werd om te letten op de zit van de ruiter: de lighouding van de benen, de positie van de handen en de reactie(s) van het bovenlichaam in de diverse disciplines. Na deze inleiding was het tijd voor het échte werk. Met behulp van voltige haflinger Spetter, werden de deelnemers zich bewust gemaakt van hun lichaam én geest! Een zeer leerzame, interessante en gezellige ochtend met enthousiaste deelnemers. Bedankt allemaal! Speciale dank aan Manege de Mallejan uit Achterveld voor het beschikbaar stellen van Spetter!

‘s Middags van 14 tot 17 was een oefenwedstrijd Trail, Pleasure, HMS en Reining. Deelnemers konden hierbij naar eigen inzicht hun paarden voorbereiden op de échte wedstrijden.

12/04/2012 As. zaterdag 14 april van 9-12 workshop: ‘Leer beter zitten; leer beter rijden’. Nog 1 plaats vrij. Deze clinic is toegankelijk voor een ieder, ongeacht welke hippische discipline je beoefent, die beter wil leren zitten, een betere balans wil ontwikkelen en onafhankelijker wil leren rijden. Zeker bij het westernrijden is het van het allergrootste belang dat de ruiter stil en onafhankelijk kan zitten om zo het paard met minimale hulpen maximaal te kunnen laten werken. Kernwoorden zijn balans, houding, ontspanning en bewustwording.

Van 12-14 Barbecue/grill

‘s Middags van 14-17 oefenwedstrijd; geen jury, geen prijzen. Op dit moment 15 starts in 4 verschillende disciplines! Nog steeds plaats voor inschrijvingen. 5€ per start.

10/04/2012 Welkom Mr Legend Sugar Pep! Op 6 april jl. is Mr Legend Sugar Pep geboren! Zoon van Cut a Sugar Pep en Painted Beauty. De kleur lijkt voor alsnog een solid dunalino. Van harte gefeliciteerd Angela en Erick met dit prachtige veulen!

08/04/2012 Super geslaagde trainingsdag met Jan Boogaerts! Gisteren vond de Exclusieve Show-Trainingsdag met internationaal AQHA, APHA, NSBA, NRHA, NCHA en FEI jurylid Jan Boogaerts plaats. Ondanks een paar last-minute afzeggingen was het een zeer geslaagde dag met 16 deelnemers. In alle disciplines waarin interesse was (Halter, Showmanship, Horsemanship. Pleasure, Hunter under Saddle, Trail en Reining) heeft men zowel trainings- als showtips en -adviezen van JB kunnen krijgen. Zoals JB ook zei: “Als je met vragen naar huis gaat is dat niet mijn fout…” Eigenlijk was de dag te kort met de hoeveelheid informatie, uitvoering van oefeningen, uitleg en anekdotes. JB neemt voor een ieder de tijd om vragen te beantwoorden en oefeningen nader te verklaren totdat paard en ruiter het gevraagde begrijpen. Een geslaagde dag die zeker een vervolg zal vinden. Via deze weg wil ik alle enthousiaste deelnemers, De Quarter en Jan Boogaerts bedanken! Hieronder nog enkele amateurfoto’s van deze leerzame dag…

31/03/2012 Leuke trainingsochtend ondanks weinig deelname. Vandaag was de trainingsochtend ‘Omgaan, opleiden en training van (jonge) paarden. Ondanks het feit dat er niet veel deelname was, was het toch een geslaagde trainingsochtend waarin de deelnemers zich weer een aantal trainingsoefeningen eigen hebben kunnen maken om de komende weken mee vooruit te kunnen. Leuk dat jullie er waren en tot de volgende keer!

30/03/2012 Artikel activiteiten t/m 7 april in krant. In de lokale krant Nijkerk Nu stond op 28/03 jl. een artikel over de activiteiten die tot en met 7 april as. georganiseerd worden. Super leuk!

29/03/2012 Nog 2 plaatsen vrij voor trainingsdag Jan Boogaerts. Er zijn nog 2 plaatsen vrij voor de Exclusieve Show-Trainingsdag met Jan Boogaerts op 7 april as. Deze trainingsdag wordt in samenwerking met Westernmagazine DE QUARTER georganiseerd. Jan Boogaerts (B) spreekt vloeiend en charmant Nederlands en is een internationaal gerenommeerd jurylid voor de APHA, AQHA, NRHA, NCHA, NSBA en FEI!

26/03/2012 Zadelpasservice op 29 maart as. Aanstaande donderdag 29 maart vanaf 19.30u komt Arthur van Osch van Arthur’s Westernstore naar Nijkerk met diverse nieuwe en tweedehands westernzadels. Geïnteresseerden kunnen hun paard meenemen en ter plekke diverse zadels proberen of de ligging van hun eigen zadel laten beoordelen. Wil je erbij zijn meld je dan telefonisch aan op 06-43942154

17/03/2012 Er zijn nog 4 plaatsen vrij voor de Exclusieve Show-Trainingsdag met Jan Boogaerts op 7 april as. Deze trainingsdag wordt in samenwerking met Westernmagazine DE QUARTER georganiseerd. Jan Boogaerts (B) spreekt vloeiend en charmant Nederlands en is een internationaal gerenommeerd jurylid voor de APHA, AQHA, NRHA, NCHA, NSBA en FEI!

15/03/2012 Er zijn nog 6 plaatsen vrij voor de Exclusieve Show-Trainingsdag met Jan Boogaerts op 7 april as.

 

13/03/2012 Speciale aanbieding dekgeld 2012 Cut a Sugar Pep. Voor het dekseizoen 2012 is er een speciaal dektarief van 800€ voor de 5 jarige APHA palomino tobiano hengst Cut a Sugar Pep. Deze prachtige hengst met lief, zacht en hardwerkend karakter en instelling heeft in zijn eerste showjaar 2011 reeds een APHA ROM in Open Reining en APHA Honor Roll nr. 8 Open Junior Reining gehaald. Tevens heeft hij zijn eerste NRHA verdiensten (1x geshowd) op naam mogen schrijven.

Show resultaten 2011:

 • 30/04 Bavarian Spring Classic Kreuth: 2nd place VWB jungpferden reining
 • 15/05 Paint May Contest Oosterwolde: 1st place APHA open reining all ages
 • 04/06 Summer Show Wijdewormer: 1st place APHA open reining all ages
 • 17/06 NRHA Summer Slide Veldhoven: 4th place NRHA Snaffle Bit 4y & under
 • 25/06 Westfalenmeisterschaft 2011 Wiblingwerde: 1st place Open Jackpot Reining, 1st place APHA open reining all ages
 • 26/06 June Paint Contest Gouda: 3rd place APHA open junior reining
 • 24/07 German Paint Round Up Kevelaer: 3x 1st place APHA open junior reining, 1x 2nd place APHA open junior reining, 1x 3rd place APHA open junior reining
 • 09/09 Euro Paint (European Championship) Kreuth: 10th place open junior reining
harrie en bustercertificaat ROMhonor rollCut a Sugar Pep NHO stop veldhovencut a sugar pepcut a sugar pep spin kreuth
Neem telefonisch contact op voor boekingen of meer informatie: 06-43942154

10/03/2012 Facebook account! Sinds vandaag nu ook te vinden op Facebook!

06/03/2012 Welkom Inge en Chips! Begin deze maand is Chips officieel in pension gekomen. Eigenaresse Inge had ‘m reeds voor drie weken in het paardenhotel ondergebracht terwijl ze met vakantie was. Inge is voor velen een bekend gezicht die mij veel assisteert bij wedstrijden, demonstraties en evenementen. Ook zij gaan nu volop van de accommodatie en activiteiten profiteren en genieten! Chips (Shock em Zip = Lil Zip of Imps x Shock em Dude) is een 8 jarige QH chestnut ruin.

inge en chips

01/03/2012 Nieuwe datum Show-Trainingsdag Jan Boogaerts bekend. De nieuwe datum voor de ‘Exclusieve Show-Trainingsdag’ met Jan Boogaerts in samenwerking met De Quarter hebben we gelukkig op korte termijn kunnen inplannen en wel op ZATERDAG 7 APRIL as. Inschrijven via inschrijfformulier april 2012

29/02/2012 APHA Honor Roll voor Cut a Sugar Pep! Naast de ROM (Register of Merit) in Reining die onze bijna 5-jarige palomino tobiano Paint hengst Cut a Sugar Pep (Cutacandydoc x Two T Sugar Pep) in zijn eerste showjaar 2011 op zijn naam heeft mogen schrijven; heeft hij nu ook de APHA titel ’2011 Honor Roll Number Eight Open Junior Reining’ verdiend! Met trots en blijdschap kijken we terug op een prachtig showseizoen 2011 en doen we ons best deze resultaten in 2012 te evenaren!

honor roll

28/02/2012 Show-Trainingsdag Jan Boogaerts GEANNULEERD. Tot mijn grote spijt moet ik helaas mededelen dat wij, naar aanleiding van enkele Rhino-gevallen nabij Nijmegen, in gezamenlijk overleg met o.a. onze dierenarts hebben besloten de trainingsdag met Jan Boogaerts te verzetten naar een later tijdstip. Ondanks het feit dat het Rhinovirus ver weg lijkt, hebben wij besloten geen enkel risico te willen lopen met onze pension- en trainingspaarden in combinatie met alle ‘vreemde’ paarden, ruiters en toeschouwers die de accommodatie zullen betreden. Ook alle paarden die de accommodatie betreden willen wij geen onnodig risico laten lopen.

Zodra in overleg met Jan Boogaerts een nieuwe datum is geprikt zal deze direct bekend worden gemaakt.

Ik hoop zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend te kunnen maken; tevens hoop ik natuurlijk dat een ieder begrip heeft voor deze beslissing…

25/02/2012 Laatste plaats (met paard) vrij voor clinic Jan Boogaerts! Er is nog 1 deelnemersplaats (met paard) vrij voor de ‘Exclusieve Show-Trainingsdag met Jan Boogaerts’ op zaterdag 3 maart as. Deze dag wordt samen met Westernmagazine DE QUARTER aangeboden. Interesse? Wil je meedoen? Twijfel niet langer en meld je zo spoedig mogelijk aan: vol = vol! Westernliefhebbers die zonder paard van internationeel jurylid Jan Boogaerts willen leren zijn ook van harte welkom. Voor 40€ kun je de gehele clinic meekijken, een DVD meenemen die door Jan Boogaerts behandeld wordt, vragen stellen, lunch, etc.

22/02/2012 Zadelpas-service op woensdag 29/02 om 19u. Op woensdag 29 februari aanstaande om 19u komt Arthur van Osch van Arthur’s Westernstore uit Vorstenbosch ‘aan stal’ aan de Voorthuizerweg 2 te Nijkerk om aldaar zadels te passen voor westernpaarden en hun ruiters. Ruiters die denken dat hun zadel niet meer goed ligt, te groot of te klein is of het advies van Arthur nodig hebben, zijn vanaf 19u van harte welkom. Wel van te voren aanmelden of je komt (info@estherdevries.com of 06-43942154). Tevens is het mogelijk een bestellijst van materialen die je nodig hebt aan mij door te geven zodat Arthur deze mee kan nemen.

21/02/2012 Prachtig artikel in de Stentor editie Veluwe. In de Stentor editie Veluwe van maandag 20 februari stond een prachtig artikel over westernrijden naar aanleiding van de trainingsochtend / snuffelclinic ‘Westernrijden voor klassieke ruiters’ waaraan 11 klassieke ruiters deelnamen.

stentor veluwe

19/02/2012 Geslaagde ‘western snuffel ochtend’ voor klassieke ruiters! Gisteren 18 februari vond de introductieclinic ‘Westernrijden voor klassieke ruiters’ plaats. In totaal hadden zich 11 mensen (allen met rij-ervaring) aangemeld voor deze trainingsochtend. Na ontvangst met koffie en kruimelvlaai begon het programma met informatie over de diverse western disciplines om een zo volledig mogelijk beeld van het westernrijden te kunnen geven. Vervolgens was het tijd voor de praktijk: opzadelen en een rij-impressie opdoen. In groepjes van twee werden de paarden gepoetst en opgezadeld. Doordat er in tweetallen gewerkt werd kon een ieder goed van elkaars sterke en zwakke punten leren. De volgende ‘snuffeltraining’ zal plaatsvinden op zaterdag 21 april 2012.

groepsfoto

18/02/2012 Laatste 3 plaatsen (met paard) vrij voor clinic Jan Boogaerts! Er zijn nog 3 deelnemersplaatsen (met paard) vrij voor de ‘Exclusieve Show-Trainingsdag met Jan Boogaerts’ op zaterdag 3 maart as. Deze dag wordt samen met Westernmagazine DE QUARTER aangeboden. Interesse? Wil je meedoen? Twijfel niet langer en meld je zo spoedig mogelijk aan: vol = vol!

15/02/2012 Profiteer van theoriecursus trailerladen! Maak gebruik van één van de laatste plaatsen voor de theoriecursus trailerladen. Normaal gesproken worden er alleen privétrainingen gegeven. Maak kennis met de trainingsmethode van Esther de Vries en schrijf je vandaag nog in voor deze interessante middag.

Het programma begint om 14u en eindigt om 17u.
In de ochtend vindt er een kennismakingsclinic ‘Westernrijden voor klassieke ruiters’ plaats. Van 12.30 tot 13.30 is er een training van Cut a Sugar Pep.
Profiteer en schrijf je in via info@estherdevries.com of 06-43942154
Meer info: http://link.marktplaats.nl/292667777 of lees het interview uit De Quarter in de link publicaties.

11/02/2012 Koude maar geslaagde reining clinic. Ondanks de lage temperaturen kunnen we terug kijken op een geslaagde trainingsdag. Helaas, maar begrijpelijk, hebben een aantal mensen af moeten zeggen omdat ze de afgelopen weken niet in de gelegenheid waren hun paarden te trainen. De clinic van vandaag stond in het teken van Speed Control en Spinnen. Alle paarden en ruiters boekten goede vooruitgang en hebben weer genoeg huiswerk tot de volgende clinic. Allemaal weer bedankt voor jullie enthousiaste deelname en tot de volgende keer!

groepsfoto

08/02/2012 Aandacht in de Puttenaer! Vandaag stond er weer een mooi stuk over alle activiteiten die plaats gaan vinden in de maand februari in ‘De Puttenaer’. Super reclame!

de puttenaer 08.02.12

08/02/2012 Introductiecursus westernrijden voor klassieke ruiters: VOL! Tien enthousiaste ruiters met een klassieke achtergrond hebben zich aangemeld voor de ‘snuffel- / introductie-ochtend’ WESTERNRIJDEN VOOR KLASSIEKE RUITERS die plaatsvindt op zaterdag 18 februari van 9u tot 12u. Dit betekent dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn voor actieve deelname… (21 april is de volgende ‘snuffelclinic’) Wil je toch er toch graag bij zijn en het een en ander opsteken dan zijn er nog wel toeschouwersplaatsen beschikbaar.

Deze ochtend zal opgebouwd zijn uit theorie (achtergrond, geschiedenis, disciplines, benodigdheden) en praktijk (materialen, paarden, op- en afzadelen, rij-impressie).

Van 12.30 tot 13.30 kan de training van de 5-jarige Paint hengst Cut a Sugar Pep worden bijgewoond.

Vanaf 14u tot 17u geeft Esther de Vries een theoriecursus trailerladen. http://link.marktplaats.nl/292667777

06/02/2012 Nog 2 plaatsen vrij: intro westernrijden voor klassieke ruiters. Grijp je kans en doe mee aan de ‘snuffelcursus’ Westernrijden voor klassieke ruiters. Op zaterdagochtend 18 februari van 9 tot 12 heb je de kans om zelf kennis te maken met westernrijden. Tijdens deze ochtend zal aandacht besteed worden aan o.a. de geschiedenis, de diverse wedstrijd disciplines, beschikbare zadels en hoofdstellen, op- en afzadelen en natuurlijk het opdoen van een ‘rij-impressie’.

Van 12.30 tot 13.30 kan een training van de painthengst Cut a Sugar Pep worden bijgewoond.

03/02/12 Inschrijfformulier ‘Show-Trainingsdag’ Jan Boogaerts (03/03/12) online! Het inschrijfformulier voor de ‘Exclusieve Show-Trainingsdag met Jan Boogaerts’ op zaterdag 3 maart as dat samen met Westernmagazine DE QUARTER wordt aangeboden staat online. Jan Boogaerts (B) spreekt vloeiend en charmant Nederlands en is een internationaal gerenommeerd jurylid voor de APHA, AQHA, NRHA, NCHA, NSBA en FEI!

Tijdens deze clinic leer je hoe je moet showen en waar je aan moet denken om te kunnen winnen…! Optimaal showen vergroot je kansen om te winnen, dus profiteer en kijk mee door de ogen van de jury. Hoe presenteer je jezelf? Hoe presenteer je je paard? Wat is belangrijk en waar moet je op letten bij bijvoorbeeld Halter, Longe line, Walk & Jog, Showmanship, Western Pleasure, Western Horsemanship, Trail, Hunter under Saddle en Reining. De datum is speciaal gekozen aan de vooravond van het wedstrijdseizoen, dus voor ambitieuze ruiters een uitgelezen kans om nog even de puntjes op de i te zetten en om ‘Show Secrets’ van een ervaren internationale jury te mogen leren. Er is zowel een theoretisch gedeelte als een praktijktraining waarvoor je je eigen paard kunt meenemen. Deze clinic is voor iedereen en voor alle rassen toegankelijk.

Indien blijkt dat er veel interesse is van zowel all around ruiters als van reining ruiters, dan wordt overwogen een tweede jurylid te contracteren, zodat er in twee groepen kan worden gewerkt.

Tevens mag je een DVD met een showopname van jezelf (1 per persoon) meenemen die nader toegelicht en besproken gaat worden. Er zal alleen aandacht worden besteed aan de klassen waar specifieke belangstelling voor is. ‘Maar…, showen blijft showen en van iedere discipline en performer kun je leren ongeacht naar welke discipline je voorkeur uitgaat’, aldus Jan Boogaerts.

Sluitingsdatum inschrijvingen: 25/02/2012

Tarief:

65€ per deelnemer met paard
40€ per deelnemer zonder paard
15€ boxhuur voor 1 dag

Prijzen zijn inclusief koffie, thee, gebak, lunch, afscheidsdrankje en -hapje

Aanmelden via het inschrijfformulier: inschrijfformulier maart 2012

Schrijf je tijdig in. Vol = vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst (liefst per e-mail).

02/02/2012 Er zijn nog 4 deelnemersplaatsen voor de ‘Introductietraining voor klassieke ruiters’ die plaatsvindt op 18 februari as. Op deze ochtend (9 – 12u) kunnen klassieke ruiters kennismaken met westernrijden. Aan de hand van theorie en praktijk kan een beter beeld en gevoel bij westernrijden verkregen worden. Er is plaats voor maximaal 10 personen. Deelnemers dienen minimaal L niveau te hebben. Na deze trainingsochtend kan een trainingssessie van de Paint hengst Cut a Sugar Pep bijgewoond worden. De middag staat in het teken van een theorietraining over trailerladen.

 • 9 – 12u: introductie training westernrijden voor klassieke ruiters (max. 10 deelnemers) 40€ p/p incl. gebruik paard, koffie, etc. inschrijfformulier februari 2012
 • 12.30 – 13.30: TRAININGSSESSIE CUT A SUGAR PEP
 • 14 – 17u: theorie trailerlaadtraining (maximaal 10 deelnemers) 50€ p/p incl. koffie, etc.

23/01/2012 ‘Proef-les-lot’ gewonnen door Jessica Brom. Eén van de prijzen van de gratis verloting tijdens de open dag / opening en zadelkameropruiming was een tegoedbon voor een proefles van 1 uur bij Western Training Center Esther de Vries. Deze les werd gewonnen door L2 amazone Jessica Brom. Voor Jessica was het de eerste échte kennismaking met westernrijden. Tijdens deze les mocht ze op het wedstrijdpaard Dunit be Intrepid rijden. Jessica vond het ‘héél anders doch een fantastische ervaring! Alles gaat zo licht, je hoeft maar iets je bekken te kantelen of druk op je stijgbeugels te geven en het paard reageert al… Écht super! Ook het spinnen was gaaf om een keer te voelen!’

Dunit be Intrepid en JessicaDunit Be Intrepid en Jessica 2Jessica galop

21/01/2012 Geslaagde oefenwedstrijd. Ondanks het feit dat er nog niet veel westernruiters van de eerste oefenwedstrijd hebben geprofiteerd was het toch een geslaagde dag te noemen. De aanwezige ruiters hebben volop geprofiteerd van de aanwezige trailhindernissen en daar optimaal op kunnen trainen. De oefenwedstrijden zijn bedoeld voor alle ruiters die hun paarden eens op ander terrein willen trainen. Het biedt de mogelijkheid om de brug, het hek of diverse walk, jog of loop overs te oefenen. Ook western pleasure en reiningruiters kunnen hun paarden naar eigen inzicht trainen. Net als bij een oefenparcours bij het springen, is er geen jury aanwezig en worden er geen prijzen verdeeld. Het is puur een trainingsgelegenheid.

oefenwedstrijd

20/01/2012 Artikel in AD Amersfoortse Courant! Vandaag stond er een reportage / artikel in het AD Amersfoortse Courant. Super leuk om op deze manier aandacht voor het westernrijden te krijgen. Echter, helaas heeft de journaliste een aantal zaken niet helemaal goed begrepen… Jammer dat de aangegeven correcties niet gebruikt zijn; dat had een beter beeld van het westernrijden gegeven.

16/01/2012 Welkom Paulien en Anne! Vandaag zijn Paulien en Anne gearriveerd met Sophistica Tad Rad (Sophie) en HC Twister Olena (Twister). Sophie en Twister zijn quarters van respectievelijk 10 en 14 jaar oud. Wij hopen dat jullie ook maximaal zullen genieten in deze geweldige accommodatie!

15/01/2012 As. zaterdag Western Oefenwedstrijd. Schrijf je nu in voor de oefenwedstrijd van as. zaterdag 21 januari. Beperkt plaatsen beschikbaar! De eerste plaatsen zijn reeds gereserveerd… Het programma is als volgt:

 • 11.00-11.30: 3 x 10 minuten Western Pleasure (dus 3 startmogelijkheden per combinatie)
 • 11.30-12.30: 6 x 10 minuten Trail (max. 3 deelnemers per 10 minuten = 6 startmogelijkheden per combinatie)
 • 12.30-12.50: losrijden reining
 • 12.50-13.00: slepen
 • 13.00-14.00: 6 minuten per reining combinatie

Vanaf 10.30 uur kan er losgereden worden. Tevens zal een deel van de binnenmanege beschikbaar blijven voor losrijden.

14/01/2012 Eerste clinic groot succes! De eerste clinic voor beginnende reining ruiters die vandaag plaatsvond was een groot succes. 10 Deelnemers, waarvan er 7 een paard mee hadden genomen, kwamen om te trainen in en te genieten van de prachtige accommodatie in Nijkerk. De dag begon met koffie en vlaai. Met behulp van een futurity video werd de discipline reining nader belicht. Hoefsmid Leon Jacobsen kwam vervolgens het een en ander over reiningbeslag vertellen. Na deze duidelijke uitleg werd er in groepsverband getraind op cirkels en overgangen. In de pauze werden nieuwe krachten opgedaan met een uitgebreide lunch. Het middagprogramma bestond mede uit een trainingssessie van het rijden van rechte lijnen. Tot slot hebben alle deelnemers pattern nummer 5 gereden. Een super geslaagde dag met enthousiaste en spontane deelnemers! Bedankt allemaal!

groepsfoto

12/01/2012 Schrijf je nu in voor lessen! Zowel ruiters met eigen paard als ruiters zonder eigen paard kunnen zich nu inschrijven voor lessen. Aanbevolen wordt te beginnen met een westernintroductiecursus van 5 lessen. Indien na deze lessen blijkt dat je voldoende rijniveau hebt dan kun je doorstromen naar de zogenaamde inloop- of groepslessen of kun je deelnemen aan trainingsdagen. Bel voor meer informatie: 06-43942154 of kijk op de website bij Western Instructie.

10/01/2012 As. zaterdag clinic reining: nog 2 plaatsen vrij! Meld je nu nog aan voor de reining clinic voor beginnende ruiters; er zijn nog 2 plaatsen vrij!

09/01/2012 Reining clinic: nog 4 plaatsen vrij. Zaterdag 14 januari as. vindt er een reining clinic voor beginnende reiningruiters plaats. Er zijn nog 4 plaatsen vrij. Het programma is als volgt:

09.00 – 09.30 aankomst met koffie, thee, gebak
09.30 – 10.00 uitleg reining
10.00 – 10.45 toelichting op western hoefbeslag
11.00 – 13.00 training in 1 of 2 groepen (afhankelijk van het aantal deelnemers)
13.15 – 14.00 lunch
14.30 – 16.30 training in 1 of 2 groepen
17.00 afsluiting met hapje en drankje

Tarief:
35€ per deelnemende paard / ruiter combinatie
20€ per toeschouwer
15€ boxhuur voor 1 dag

Aanmelden: info@estherdevries.com of 06-43942154

08/01/2012 Oproep: foto’s open dag gezocht! Heeft iemand misschien foto’s van de opening / open dag en zadekameropruiming gemaakt? Dan met name foto’s van de stands, de vele mensen en heel misschien alle auto’s die overal geparkeerd stonden. Zo ja, ik zou ze heel graag als herinnering aan deze mooie dag ontvangen…

07/01/2012 Wat een TOP dag!!! Ongelooflijk! Maar liefst 650 bezoekers hebben we mogen verwelkomen bij de opening / open dag en zadelkameropruiming. In mijn stoutste dromen had ik niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden! Vanaf hier nogmaals dank aan een ieder die spontaan mee heeft gedaan met het huren van een verkoopplaats, het beschikbaar stellen van prijzen voor de verloting, het verlenen van hand- en spandiensten, het langs komen om de accommodatie te bezoeken en de algemene interesse. Iedereen bedankt en tot de volgende keer!

06/01/2012 Morgen de GROTE dag! 20 Standhouders die zich ingeschreven hebben, vele artikelen in kranten en tijdschriften, enthousiaste mailtjes en telefoontjes, mensen die spontaan langskomen en vele geïnteresseerden in de activiteiten die ik aanbied! TOP! We hebben ons best gedaan om alles zo goed mogelijk voor te bereiden; geen idee of we veel of weinig mensen mogen verwelkomen. Het belangrijkste is in ieder geval dat het voor iedereen een leuke en gezellige dag gaat worden! Voor een ieder die morgen komt: Veel Plezier gewenst!

05/01/2012 Up dat open dag. Erg spannend en veel leuke reacties! Voor de zadelkameropruiming hebben zich tot dusver 17 verkopers aangemeld! Ook een geweldige aankondiging in de Cap van januari 2012 (zie hieronder)! Voor de openingsverloting zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld: o.a. hoofdstellen, jassen, zweetdekens, kadobonnen, blousjes en diverse andere leuke prijzen.

cap januari 2012

04/01/2012 Veel aandacht regionale pers! In zowel de Puttenaer als Nijkerk Nu stond een artikel over de opening / open dag en zadelkameropruiming. In de Puttenaer en in de Stad Nijkerk was hetzelfde artikel geplaatst als in de Barnevelder: 2 pagina’s full colour (zie publicaties)! In Nijkerk nu stond het volgende artikel op de voorpagina:

nijkerk nu 4.01.12

03/01/2012 Nog 3 dagen… Nog 3 dagen tot de opening / open dag en zadelkameropruiming! De voorbereidingen gaan door: vandaag weer een standhouder erbij wat het totaal op 13 stands brengt. Aangezien er zoveel ruimte is, is er altijd nog plaats voor meer standhouders… Ook voor de openingsverloting zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld door o.a. Arthur’s Westernstore, de Country Mill uit Nijkerk, Zadelkasten.nl, SK Equestrian en Western Training Center Esther de Vries. Iedere bezoeker van de de open dag krijgt een gratis lot voor deze verloting. De open dag begint om 13.30u.

02/01/2012 Reeds 12 standhouders aangemeld! Er hebben zich reeds 12 standhouders aangemeld voor de zadelkameropruiming op zaterdag 7 januari as. Vanaf 13.30 begint de open dag / opening / zadelkameropruiming in de nieuw locatie aan de Voorthuizerweg 2 te Nijkerk. Er zullen demonstraties gegeven worden en ieder bezoeker krijgt een gratis lot voor de openingsverloting. Wil je nog een standplaats reserveren? Neem contact op met Esther de Vries op 06-43942154.

01/01/2012 HAPPY NEW YEAR! Voor iedereen de allerbeste wensen voor 2012! Dat 2012 een gelukkig, gezond en sportief jaar mag worden met ontzettend veel westernplezier in de ruimste zin des woords!

31/12/11 Welkom Danielle en Toyela Ista! Vandaag zijn Danielle & Toyela Ista gearriveerd. Toyela is een  palomino tobiano Paint/Arabier merrie die geboren is in 2004. Wij wensen ze samen mega veel rijplezier!

30/12/11 Nieuwe standhouders voor 7 januari! Er hebben zich weer een aantal standhouders aangemeld voor de open dag / zadelkameropruiming. Zadelkasten.nl heeft standruimte gereserveerd en tevens een verlotingsprijs aangeboden. Ook een viertal privé personen die hun zadelkamers hebben opgeruimd en graag hun nog goede spullen willen verkopen nemen een standplaats. Standruimte reserveren is nog steeds mogelijk!
28/12/11 Ook hét magazine van de westernsport De Quarter heeft voor 7 januari as. een stand gereserveerd! Profiteer en verkoop je ongebruikte spullen; reserveer nu een stand! Ieder bezoeker van de open dag krijgt een gratis verlotingslot! Verkoopruimte beschikbaar v.a. 10€ p/p.

27/12/11 Welkom Patricia & Breezy! Vandaag zijn Patricia & Easy Breezy Tabasco gearriveerd. Breezy is een  dunalino QH merrie die geboren is in 2008. Wij wensen ze samen mega veel rijplezier!

22/12/11 rommelmarkt, zadelkameropruiming, braderie! De Country Mill uit Nijkerk en groothandel SK Equestrian uit Harderwijk hebben reeds een stand gereserveerd tijdens de opening / open dag / zadelkameropruiming op 7 januari 2011. Beide bedrijven, evenals Arthur’s Western Store, hebben prachtige prijzen beschikbaar gesteld voor de verloting. Ieder bezoeker van de open dag krijgt een gratis verlotingslot! Verkoopruimte beschikbaar v.a. 10€ p/p.

21/12/2011: Vandaag is de nieuw bodem vlak getrokken en uitgelaserd.

het zandegaliseren en uitlaserenbijna klaar

20/12/2011: Vandaag is de leemlaag gecontroleerd en het nieuwe zand aangekomen! Spannend! Morgen wordt de laag aangebracht.

het zandzand bijna binnen

19/12/2011: Vandaag is de oude bodem verwijderd. De leemlaag die eronder ligt is nog in perfecte conditie! Morgen wordt de bodem gelaserd…

bodemaanlegbodemaanleg 1bodemaanleg 2